trešdiena, 2021. gada 23. jūnijs

Vērtību kritēriji un tamlīdzīgas lietas

 Mums vicina karogu - praida karogu, kurš paredzams augustā. Ceru tomēr, ka šo praidu atcels. Tautas normāli orientētās negatīvā nostāja ir acīmredzama. Nu nevajag uzspiest ar varu.

1. Citas seksuālās minoritātes ir bijušas, ir un būs. Gan pie cilvēkiem, gan dzīvnieku pasaulē. Tas ir kāds klikšķis gēnos, kas atšķiras no pastāvošās normas. Kaut kas līdzīgs neārstējamai saslimšanai. Nu, kaut kā tā. Un globāli runājot, ar to ir cīnījušās amatpersonas un ārsti nesaprotot to, ka situāciju nevar izmainīt, nu jāatstāj kā ir. Galvenais jau ir tas, ka patlaban šī minoritāte tiek uzstiepta un ar varu uzspiesta pārējai pasaulei. Aizmirstot to, ka cilvēks parastais vairumā jau tāpat bijis lojāls saskarsmē ar šīm minoritātēm. Galu galā partneri gultā katrs izvēlas vadoties no savām seksuālajām vēlmēm. Kāpēc tās ir jāafišē? Mūsu guļamistaba ir mūsu privātā izvēle un teritorija. Visa tā ažiotāža ap šīm minoritātēm samazina tolerances un sapratnes slieksni, veidojas tikai negācijas. Es neaģitēju pret, bet tomēr - vai netiek mākslīgi sarīdītas dažādas sabiedrības daļas? Vi nevienam nav bail, ka var rasties "sprādzienbīstama" situācija, kuras rezultātā var ciest gan minoritātes gan tie, kas atbalsta šādas situācijas veidšanos?

2. Arī citas tā sauktā politkorektuma lietas ir pārspīlētas līdz absurdam. Nēģeri vairs nedrīkst nosaukt par nēģeri. It kā no tā, ka viņu sauc kā citādi laipojot apzīmētāju izvēlē, viņš nepārstās būt par nēģeri. Tagad jau daudzas melnas vai brūnas lietas gandrīz vai jāsauc savādāk, meklējot un laipojot vārdu izvēlē, ka tikai nēģerus neaizvainotu. Drīz vairs nedrīkstēsim leksikā izmantot vārdu dzeltens, lai neaizvainotu aziātus? 

Pankūka, kurp ripo pasaule. Daudzas lietas nav politkorekti saukt īstajos vārdos. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru