pirmdiena, 2014. gada 10. novembris

XXX

- Čau, kā veicas ar Herkulesu?
- Čau, lēnām. esmu trešās sezonas vidū un nu jau katru sēriju skatos ar baaaaigām pauzēm.
- Kāpēc?
- Nav tā, ka neaizrautu un neieinteresētu. Tērpi cool, aktieri arī cool. Un sižets katrai sērijai ir. Tikai viss pārāk jau nu vienkāršots, didaktisks savā ziņā. Arī nepilnības var pamanīt. Kaut vai kentauru attēlojumā. Kaut ka samocīts viņu vizuālajos tēlos un kustībās. Arī kaut kas nedabisks mītisko briesmoņu tēlos. Pagaidām esmu pamanījusi vienu izņēmumu - ehidnas mazulis bija sanācis cool un iederējās kopainā. 

Tāpat - katrā sērijā kautiņi (nu, vairumā sēriju) un Herkulesa pretinieki ļooooti iecienījuši lidojumus pa gaisu. Stipri jūtams, ka šie negatīvie varoņi (kaskadiru izpildījumā) tiek aiz auklas vilkti pa gaisu un palaisti vaļā nokrišanai kādā mīkstākā vietiņā, piemēram siena čupā. Arī kautiņu attēlojums samērā vienveidīgs. Lietas, iestrādāta taciņa bez domas par variācijām.
Un pie viena sajuta - lai vai kā Herkulesu slavina un no viņa taisa varoni, bet viņš nebūtu nekas bez sava drauja Jolaja. Tas puisis, krietni mazāks augumā par pašu centrālo varoni, vienmēr (nu labi, gandrīz vienmēr) ir līdzās Herkulesam un viņam palīdz. "Mazulim" ir pat apmēram tik pat daudz spēka, cik centrālajam varonim. Tā, ka reizēm pat nevar pateikt - kurš stiprāks.
Bet, nu nocīnīšos līdz galam. Tomēr jau aizraij tas seriāls, kaut arī ir skatīšanās pauzes.

2 komentāri:

  1. Nupat noskatījos trešās sezonas 9-to sēriju (kopā sezonā ir 22). izmantots Bībeles sižeti par Pirmdzimto dēlu nogalināšanu Ēgiptē un triju austrumu gudro iešanu pakaļ zvaigznei. Sižets par iešanu pie jaundzimušā Dieva dēla.

    AtbildētDzēst
  2. Jēziņ! 3.sezonas 11.sērijā parādās kariete, kādu mēs to zinām no datiem par viduslaikiem un tiem laikiem, kad vēl nebija automobīļi parādījušies!

    AtbildētDzēst