ceturtdiena, 2014. gada 13. novembris

Tas pats Herkuless

Joprojām esmu trešajā sezonā un pirksti niez seriāla komentēšanai. Šis ir jau ceturtais seriālam veltītais ieraksts un laikam jau nu nebūs pēdējais līdz sestās sezonas beigu akordiem. Tāpēc izveidoju iesīmi/tagu Herkuless, lai lasītājiem būtu vieglāk izsekot manām izpaismēm šī seriāl sakarībā. Tā ka sekojiet/lasiet ievērojot ieraksta datumu, lai nezaudētu secību. Jāpiezīmē, ka divas savas izpausmes esmu pievienojusi savam iepriekšējam ierakstam šī seriāla sakarībā. 
Skatoties seriālu, top skaidrs, ka laikam toreiz, 90-jos, kad šo seriālu rādija Latvijas televīzijā (tiesa, neatcers, kurā kanālā). laikam jau translēšanas tiesības nebija nopirktas visām seriāla sezonām un tapa rādītas sērijas pa druskai no visām sezonām. Izlases veidā, tā teikt. Vismaz man tā liekas. Neatceros, tomēr laiks pagājis krietns.

Nu fascinē mani šis seriāls ar savu nosacītību. Viņš pilnībā attaisno fantasy žanru. Tas, ka no reāli pastāvošās grieķu mitoloģijas paņemts Herkuless, pamatdati par viņa izcelšanos, dievu plejāde sengrieķu mitoloģijā, kā arī daudz kas cits no šī cikla, kas veido pamatu. Bet visa interpretācija un tērpi.... Nu daudz kas ne no grieķisko tērpu (mums zināmo) nēsāšanas, daudz kas aizgūts no Romas kultūras, daudz kas no citiem laikiem. Scenāristi brīvi rīkojušies ar plašo, publiski pieejamo vēsturisko materiālu uzaudzējot to uz grieķijas bāzes. 
Garlaicīgi nav.
Toties visi ir smukuļi. Pat aktieris, kurš tēlo Salmoneju. Tiesa, šis tēls un tā izpildītājs aktieris ir vīrietis labākajos gados. Tomēr arī viņam ir sava pievilcība. Savā ziņā harizmātisks jampamps.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru