ceturtdiena, 2016. gada 21. jūlijs

Likumdošana

Manuprāt, visā pasaulē likumdošana iekārtota tā, lai noteikti veidotos likumnepaklausīgu cilvēku slānis. Pie viena tādi, kurus likums savā ziņā atbalsta. Pamatojums?
Ja narkotiku tirdzniecība nelegāli nebūtu sīksdīleru - nenozīmīgu cilvēku - arestam, nepastāvētu naroktiskie aizliegumi. Izņēmums laikam ir Nīderlande, kurā tas ir vienalga. jo "liekie" cilvēki - narkomāni - paši tādā veidā uzprasās uz sabiedrības "attīrīšanu" no "liekajiem" cilvēkiem. Eiropa savā ziņā ir pārapdzīvota un tas ir veids, kā atbrīvoties no liekās iedzīvotāju masas.
Arī citur, piemēram ASV, ne pārāk veic sankcijas pret narkotiku karteļu vadītājiem. It kā nepietiek vienmēr pierādījumu. Bet likumdošana jau ir iekārtota tā, lai nepietiktu. Pie mums jau arī. 
Visi zina par likumpārkāpējiem - haizivīm, bet neķeras klāt, jo "nepietiek pierādījumu" likuma robežās. Likums jau ir iekārtots tā, lai nepietiktu. Likumam jau pietiek ar sīkajiem izpildītājiem. 
Arī citos noziegumos - ar skaļu pompu tiek arestēti un notiesāti sīkie, bet lielās "haizivis" paliek nesodītas. 
Manuprāt, likumdošana iekārtota lielo "haizivju" ērtībai un likumdevēji tikai iegūst no likumos iestrādātās šķietamās cīņas ar sliktajiem cilvēkiem. 
Ja narkotikas, killerisms un citas tamējas sliktas lietas mazāk reglamentētu likums, šīs sliktās lietas pamazām izzustu vai, sliktākā gadījumā, samazinātos pašas no sevis jo cilvēkiem būtu lielāka izvēles brīvība. Pagaidām, liekas, ir tā, ka sliktās darbības tiek pārsvarā veiktas tikai tāpēc, ka dažiem ir finansiāli un politiski izdevīgi pārkāpt likumu. Ja nebūs kāda konkrēta likums, kādas noziedznieku kategorijas savā ziņā izzudīs pašas no sevis - nebūs izdevīgi, jo pieeja legāla un nenes tādus ienākumus, kā līdz šim.

2 komentāri:

  1. Likumi domāti, lai tos ievērotu :D

    AtbildētDzēst
  2. nu ja, protams. Tikai tie top rakstīti tā, lai ciestu mazais cilvēks, bet dažiem būtu privilēģijas. daudzi sliktie puiši staigā brīvībā un nesodīti tikai tāpēc, ka likums neparedz legālu šo puišu sliktuma pamatojumu.

    AtbildētDzēst