pirmdiena, 2019. gada 29. jūlijs

Par ubagošanu un darba meklējumiem

Par savu attieksmi un vēlmēm pret darba meklēšanu esmu rakstījusi jau krietni agrāk, tāpēc tagad par šo tēmu neizplūdīšu, jo principā jau nekas būtisks nav mainījies. Tagad pastāstīšu par ko citu.
Nauda dzīvošanai relatīvi minimumā pietiek. Dēla ienākumi un mana sīkā invaliditātes pensija minimumu nodrošina. Nekādas ekstras atļauties nevaram, bet līdz ar nagiem izdzīvot var.
Pēdējā pusotra mēneša laikā izlēmos uz nelielu eksperimentu. Tas ir mazliet paubagot. Lai sajustu, ka jūtas tie, kas reāli ubago uz ielām un pie baznīcām. Par ubagiem ir daudz runāts gan televīzijā, gan internetā. Bet nu laikam ir lietas, kas jāpārbauda pašai.
Vairāk par 70 centiem garāmgājējiem nejautāju.
Sajūta ir diezgan, maigi sakot, pazemojoša. 
Cilvēku attieksme ļoti dažāda. Daži vienkārši rupji pasūta, citi atvainojas, ka nav sīcenes, jo viss uz kartes, ir cilvēki, kas iedod cik var. Tiesa - daži pie viena pasaka, ka aliņam iedos bet maizei ne.
Pusotru mēnesi šitā paskraidīju un pietiek. Tagad jādomā, kur šo naudu pielietot saimniecībā, kas iekrājusies. Vajadzību jau vienmēr pietiek. Un tas nenozīmē alus kasti. 
Vairāk ubagot nemēģināšu, sapratni esmu ieguvusi ne tikai no lasītā un dzirdēta, bet arī praksē.
Vienīgais - doma tāda:
ja reiz valdība apgalvo ka mums dzīves līmenis ceļas, tad kāpēc centrā daudz ubagu? Varbūt tas jau kļuvis par dzīves veidu?

12 comments:

  1. Kauns! Reāls, pretīgs kauns! Tā vietā, lai beigtu dzert, pīpēt un sāktu meklēt darbu, tu kā vienmēr izvēlies visvienkāršāko - lūgties citiem.. attaisnojumi neko nedarīt, viss slikti un protams jā - visa valsts ubago, jo TU TAČU ZINI VISLABĀK! Man, redzies, apkārt ir tikai miljonāri, tāpēc es uzskatu, ka Latvijā dzīvo tikai miljonāri un nabadzības vispār nav... right?

    AtbildētDzēst
  2. Nu, mēs dzivojam katrs savā nišā un es pilsetā redzu daudzus ubagus, tāpēc vēlejos veikt šo eksperimentu. Un nauda tika lūgta ne jau aliņam un cigaretēm, bet principā. Lai no iekšpuses saprastu situāciju. Tas jau labi, ka ti dzīvo miljonāru rajonā un par dienišķo desu nav jāuztraucas, bet ne jau visi dzīvo tādos rajonos un daudziesm ir jāizdzīvo no algas, kas ir zem minimālās.
    Tad pasaki - kur mums ir valsts augšupeja - bagātajos rajonos vai republikā vispār, kur daudzi mēģina izdzīvot ar algu zem minimālās? Miljonāru slanis jau nav liels.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Augšupeja ir tur, kur cilvēki strādā, nevis pēdējo naudu notriec cīgās un aliņos un tad iet ubagot tā vietā, lai strādātu.

      Dzēst
  3. daudzi cilvēki strada bet diemzel nesanem pat valstī noteikto minimalo algu. Ar kuru ir jaapmaksa komunalie mksajumi un kaut cik japaed. Atvaino, bet miljonaru latvija ir mazak par citietm.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. atšķirībā no tevis, kas valstij un nodokļu maksātājiem sēž uz kakla un tērē naudu cīgām un šmigai. es reāli brīnos ka tev vēl mute veras vaļā kaut ko runāt par labklājību valstī - paskaties uz sevi kā tu dzīvo un tad kaut ko vari runāt..

      Dzēst
  4. es zinu ka dzīvoju un ja tu man pateiksi, kura iestāde būs ar mieru ņemt darna pirmspensijas otras grupas sievieti uz nepilnu slodzi ne fiziski smagā darba, ar prieku pieteiksos

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. tu jau esi strādājusi, bet redzies, darbiņš par smagu, savas lietas jākārto caurām dienām. atver ss.lv un sāc staigāt uz intervijām.

      Dzēst
  5. ss.lv tagad saucas ss.com/ Tas pirmkart un es to caurskatu ikdiemas. Diemzel pagaidam nekas nespid. Meklejos ari citos darba piedāvajumu portalos, bet pagaidam nulle rezultatu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ss.lv arī var rakstīt.
      vai ir kas, kas Tev liedz , piemēram, par kasieri iet?

      Dzēst
  6. Atbildība par svesu naudu un reiz jau mēģināju un nesanaca. Neizturēju spriedzi dienas beigas, kad sanaca daudz pircēju. Iestājās panika, kuru vairs negribu piedzīvot.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. protams, jo dzert un pīpēt var valsts naudu, stresu nerada

      Dzēst
  7. Vai tu kaški mekle? majās nav ar ko stridēties? Katram ir savas problemas ar visiem kas un kapec/ Ja es neizplūstu problemas un tu redzi tikai vienu aspektu, kas tev nepatīk, tad esi tik ļoti laipns un paturi to pie sevis.

    AtbildētDzēst