ceturtdiena, 2021. gada 11. novembris

Dažādi "izvilkumi" no iepriekš paustām domām

1. Par mūsu sadzīvošanu ar meža, pļavu u.c. tml. iemītniekiem, par to medīšanu un viskautko tamlīdzīgu esmu vāvuļojusi jau iepriekš trijos postos vismaz. Šeit, šeit un šeit. Tur kopumā ir pateikts daudz. Pagaidām mans viedoklis nav it kā pamainījies. Tik papildināt nedaudz gribas.

Feisbukā relatīvi īsā laikā parādās informācija par lāčiem, kuri "vazājas" pa kādām lauku viensētām un barojas ar tur atrasto, lāčiem piemērotu pārtiku. It kā jau abpusēji (gan dzīvniekam, gan cilvēkam) bīstama situācija. Nav taču īsti skaidra cilvēka un dzīvnieka komunicēšanas nebīstamība. Tur visādas nebūšanas var sanākt. Bija pat izskanējis viedoklis, ka tos dzīvniekus, vismaz vienu noteikti, vajadzētu likvidēt. Neatceros kā situācija realitātē beidzās, tomēr varbūt saprātīgāk risināt kā? Lai nebūtu jālikvidē? Cik atceros, tie lāči bija jaunuļi. Jaunuļus vieglāk pamazām, palēnām kaut kā pieradināt pie tā, ka tie nelīstu lauku sētās pie cilvēkiem. Nu, kaut kā tā.

Cits gadījums nesen paklejoja pa feisbuka ārēm - kundze pastaigājoties ar diviem saviem suņiem mežā ja pareizi atceros, Liepājas pusē, sastapusi divus vilkus, kuri "aplūkojuši "ciemiņus - kundzi un suņus, paskatījušies un aizgājuši. Nesaprotu vaimanas. Tie meža zvēri tik paskatījās, noskaidroja - kas pa viņu māju vazājas un aizgāja. Ir tikai normāli painteresēties par to, kas ir ciemos atnākušie. Mēs taču arī savus viesus aplūkojam.

2. Vikipēdijā palūkojos, kas tur par Ludzu rakstīts. Pašai arī interesanti uzzināt, ne tikai izteikt vērojumus, notiekošā vērtējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru