sestdiena, 2021. gada 20. novembris

Kārtējās Domas par kaut ko un novērojumi

 1. Nu, pirmais punkts tiešām vispārīgi. Ja nu kādam nu ļoti vajag uz mani kur atsaukties sava viedokļa papildināšanai (kaut pierādot savu domu manis teikto pierādot kā nepareizi traktētu situāciju), lūdzu un uz priekšu. Tik par visādām tekstā nepamatotām reklāmām (esmu jau kur iepriekš izteikusies) - nu, tās lūdzu saskaņojiet ar mani. Pat AdSense reklāmas esmu saskaņojusi ar pašu AdSense.

2. Par izglītību un bērnu tiesībām jau esmu arī kur iepriekš vāvuļojusi. Nu, šeit, šeit, šeit  un šeit. Varbūt arī kādā nebūt citā tekstā, tā apakšpunktā. Gribu šobrīd tik nedaudz papildināt iepriekš teikto. 

Vakar sanāca saruna ar dēlu par pašreizējo izglītības sistēmu. Uzreiz pasaku - zemāk rakstītais būs mūsu apvienotais subjektīvisms. Un vēl - puikas pašreizējā sieviete ir skolotāja skolā, puika joprojām nedaudz komunicē ar studentiem (pats ieguvis gan bakalaura gan maģistra grādu filozofijā un budžeta grupā abas reizes). 

Pēc jaunlaiku izglītības sistēmas prasībām skolotājam skolēnu mājasdarbu labošanai un pašsagatavošanās nākošai mācību stundai esot oficiāli atļautas trīs (3) stundas nedēļā. Kaut kā drusku par maz rēķinot kaut to pašu burtnīcu caurskatei un kļūdu labojumam rēķinot uz skolēnu skaitu, skolēnu mājasdarba kvalitāti un spējām apgūt uzdoto. Pie viena sagatavoties kvalitatīvai mācību stundai rēķinot to, ka darba dienā, darba laikā jānovada mācību stundas dažādās klasēs ar dažādām mācību stundas prasībām (nu, kaut vai 5. klase, 6.klase, 9.klase..... Dažāds vecums un vecumam atbilstoša programma priekšmetā). 

Pie viena - ja bērns bez kaut pēdējā brīža brīdinājuma nav skolā, stundā (nu, kaut - aizbēdzis no pēdējās stundas lai aizietu uz kino (kaut vai)) - tad nu esot to bēgli uzreiz un tagad ar policiju jāmeklē. Ups..... Ja atceramies savus skolas gadus, un funu no nosačkotām kaut pēdējām stundām....

Atkārtojos - augstākminētais ir no subjektīvisma cikla, balstīts uz dzirdēto. Tāpat kā tas, par ko izteikšos zemāk un nedaudz.

Juristu, vēsturnieku apmācībā (laikam LU) esot no mācību programmas izkļauta latīņu valoda un romiešu tiesības. Ja tas ir tā, tad pļukt liepiņ. Arī jurisdikcijā, tāpat kā medicīnā, ir daudz terminoloģijas latīņu valodā, globāli runājot ļoti daudzu valstu likumdošana balstās uz romiešu tiesību bāzes. Kā var profesijā iztikt bez bāzes zināšanām un juridiskās terminoloģijas sapratnes?

3. Drusku gribas palasīt viedokli par šo, šo, šo, šo, šo, šo, šo, šo, šo un šo. Ne tāpēc, ka uzskatu, ka manas domas ir akmenī iecirstas. Drīzāk ziņkārības pēc. Nu, varbūt arī tādēļ, lai saprastu, kur un kā mans spriedelējums saderas ar apkārtējo pasauli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru