otrdiena, 2018. gada 6. februāris

Rīgas svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīca

No rīta biju ieskrējusi pie māsas paņemt dažas lietas, kas pasūtītas promdošanai. Pēc tam abas aizgājām uz Rīgas svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcu uz Brīvības ielas laukumiņā starp Lāčplēša un Blaumaņa ielām.
Abas nolikām pa svecītei pie Dievmātes ikonas, māsa vēl pie Pestītāja ikonas. Ar kādām domām, izjūtām un cerībām turp devāmies - tas lai paliek pašu ziņā. Ilgi neuzkavējāmies baznīcā - tur notika dievkalpojums, bet mēs ar savām problēmām pagaidām esam patālu no visa tā. Pietika ar svecīšu nolikšanu.
Baznīca pati par sevi no ārpuses ļoti vienkārša, iekšpusē arī nav tā acīs krītošā krāšņuma, kas netālu esošajā katedrālē Esplanādē. Toties bija mīlīga savā pieticībā. Ir vērts tur iegriezties un izbaudīt šo vienkāršību, neuzbāzīgo skaistumu.
Viens gan - tik ļoti daudz ubagu, kā pie šīs baznīcas, es nekur citur neesmu redzējusi. Nu labi, dažus esmu manījusi pie katedrāles Esplanādē, bet tur to ir izteikti mazāk. Acīmredzot Aleksandra Ņevska baznīca viņus ar kaut ko pievelk un varbūt arī ienākumi ir lielāki.....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru