sestdiena, 2018. gada 29. septembris

Par Rīgu, politiku un citām lietām domājot

Tagad visās iespējamās un neiespējamās vietās ir politisko partiju reklāmas plakāti ar aģitāciju nu jau tuvajām Saeimas vēlēšanām. Es vēl neesmu izlēmusi, par kuru partiju balsot, droši vien to izlemšu pēdējā brīdī pirms vēlēšanu biļetena iemešanas urnā. Jo uz vēlēšanām es iešu izpildot savu pilsoņa pienākumu, lai man neviens nevarētu pārmest, ka nepildu savu pienākumu pret valsti, kurā dzīvoju un taisos nodzīvot visu atlikušo mūžu.
Tomēr dažas pārdomas manī raisa pašreizējā situācija.
Lembergam un Ušakovam tuvākajā laikā nav ko darīt Saeimā un lemt lielo politiku. Viņi ļoti labi iederas savās vietas kā pilsētu galvas. Viņiem abiem, pilsētas labiekārtojot, var daudz ko pārmest. It sevišķi Lembergam, kurš par "kādām kreisajām lietām" jau gadiem tiesājas. Un tomēr. Abas pilsētas viņu vadībā ieguvušas un iegūst baudāmu skatu. Būt par pilsētas tēviem ir viņu īstā vieta un nodarbe. Lai nesanāk kā Rubikam. Rubiks bija savā vietā kā pilsētas galva (tas vēl padomju laikos), Ber kā ielīda Lielajā politikā, tā šluss vien sanāca, pat cietumā sanāca pasēdēt.
Lembergs pilsētas galvas sēdeklī sēž jau no padomju laikiem, daudz ko spējis izdarīt un turpina darīt Ventspils labā. Ušakovs tikai mazu mirkli salīdzinot ar Lembergu ir pilsētas galva. Tomēr ir uzcelts Dienvidu tilts, triju sezonu laikā sakārtotas Brīvības un Krišjāņa Barona ielas un daudz kas cits pilsētā noticis un notiek.
Tomēr Ušakovam vēl jātiek galā ar mazajām ieliņām, guļamvagoniem un pārējo infrastruktūru Rīgā, kas tomēr nav mazpilsēta un prasa lielus ieguldījumus. Arī grausti visā Rīgas teritorija ir šai skaitā. Tos ir jālikvidē pamazām un plānveidīgi.
Var taču Rīgas dome kaut kā nebūt sadarboties ar Rīgas namsaimniekiem, izdomāt kaut kādus bonusus, ja viņi piedalās pilsētvides sakārtošanā.
Tās ir tikai maza daļa no tā, kas man pa galvu maisās. Bet tās ir manas domas un pārdomas. Ja kādam ir ko piebilst vai iebilst šajā jumā, lūdzu motivētu repliku.

15 comments:

  1. Tik skumji un bēdīgi lasīt šādu murgu. Tu vispār esi paskatījusies kaut vienu kandidātu sarakstu? Ne viens ne otrs no pieminētajiem tēliem NEKANDIDĒ!
    Kādas sakārtotas pilsētas? Dienvidu tiltu būvēja simts gadus pirms Ušakova, Brīvības ielu nevarēja trīs gadus savest kārtībā un par Barona ielu jau vispār ir apnicis runāt.. cik daudz naudas šajā visā procesā ir izmazgāts un notrallināts.. bet nu protams, šai kundzei, kura sēž uz valsts naudas un ir pie kājas tāda lieta kā nodokļi (izņemot to, lai katru mēnesi kontā no nodokļu maksātāju naudas iebirst kapeiciņa) ir tikpat vienaldzīga nesaimnieciska darbība un korupcija.

    Par Rubiku pirms raksti, palasi. Vispār, pirms JEBKO raksti - PALASI, PAGOOGLĒ! tev to VISI aizrāda, bet laikam jau tās attiecības ar grādīgo liek uzspļaut ieteikumiem (un beidz melot, ka nelieto!)

    AtbildētDzēst
  2. Nedzer...
    Lembergs ir slims cilvēks, Jums kopā būtu jāārstējas, nekad neiznākot no tās iestādes.
    Ventspils ir izzagta, izmirstoša, A.L. ogļu pievējota pilsētele, kurā 2-3 mēnešus gadā pludmalē un pilsētā čurā un atstāj naudu lietuvieši.
    Skaisti!

    AtbildētDzēst
  3. Ko nedzertu? ūdeni/ limonādi? sulu? Es jau pirmsākumos teicu, ka tas ir manis izveidojies priekšstats no visās malās dzirdētā.Un kas attiecas uz māsu gūgli, es tAI UZTICOS TIK PAT DAUDZ, CIK PARTIJU PRIEKŠVĒLĒŠANU SOLĪJUMIEM.

    AtbildētDzēst
  4. P.S. Un tad pasaki ar kādām bulkām Lembergam tik ilgi ir izdevies noturēties mēra amatma ņemot vērā, ka katrs, kas apmeklējis Ventspili, apskauž tās iedzīvotājus pilsētas sakoptības dēļ.

    AtbildētDzēst
  5. Kurš tas ir KATRS? Esi KATRAM pajautājusi? Kad pati esi bijusi pēdējo reizi Ventspilī?

    Nu par uzticību Googlei - laikam tev pat nav pamatizpratnes par to kas ir Google, ja tu nespēj tai uzticēties... ļoti bēdīgi, ka tādi cilvēki kā tu drīkst piedalīties vēlēšanās. piedod, ka tik skarbi, bet tā, diemžēl, ir.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par vienu vari būt mierīgs - par prokkrievoisku partiju nebaksušu Neesmu ieinteresēta atdot savu balsi par partiju, kura lūkojas uz kremļa pusi.

      Dzēst
  6. Vai manu vai - atkal murgs, ne raksts. Jau vienreiz tev tika norādīts par Ušakovu. Izskatās, ka no kļūdām nemācies... Un šis "Un kas attiecas uz māsu gūgli, es tAI UZTICOS TIK PAT DAUDZ, CIK PARTIJU PRIEKŠVĒLĒŠANU SOLĪJUMIEM.", šķiet, ka pārspēj visas tavas iepriekšējās pērles. Piedod, ja šķitīs aizvainojums, bet tas ir tikai ieteikums

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav jau par ko apvainoties, ir tikai uzskatu dažādība, Jo googflē meklēju ibfu tieš'm reri, biežāk vikipēdījā, bet e arī pārāk bieži. vairāk paļaujoes uz līdzcilvēku vērtējumu.

      Dzēst
  7. es saņēmos mazliet pacietības...
    gūgle nav ne uzticama, ne neuzticama. tas ir meklētājs. informācijas meklētājs. un tad tu skaties, vai informācijas avots ir zinātnisks žurnāls vai 'ko ārsti tev nestāsta'...
    par Rubiku tajā pašā wikipēdijā noteikti ir skaidri aprakstīts, par ko viņu lika cietumā

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rubiks tika cietumā par savu politisko pārliecību, par to, ka bija pārliecināts komunists un to arī neslēpa.

      Dzēst
    2. nepareizi. par apvērsuma organizēšanu

      Dzēst
    3. To es nepierakstīju, jo domāju, ka lielajam vairumam tas tāpat skaidrs. Bet komuņaka viņš bija no galvas līdz kāju pirkstiem. Varbūt tagad kaut kas mainījies, sen par viņu nekas nav dzirdēts un lasīts.

      Dzēst
    4. zini, ir fakti, un Ir - mēs te parunājām.
      ko gribi dzirdēt, viņm 82 vai 3, nesanāks tev par viņu nobalsot.
      šito 'slikts. bet konsekvents' es tiešām nesaprotu. staļins arī tāds bija, pat ļoti.

      Dzēst
    5. zini, varbūt ar savu 'nezinu un negribu zināt' piebremzē. mūsdienās darba devēji arī tādas ligzdas apskatās

      Dzēst
  8. un vispār šausmīgi, ka ir tik liela masa Lemberga un Ušakova aizstāvju. atraduši 'saimniekus' 'īstajā vietā'...

    AtbildētDzēst