piektdiena, 2021. gada 25. jūnijs

Par privāto dzīvi

Var jau būt, ka par šo jau esmu kad agrāk izteikusies. Tas nekas, dubults neplīst, tikai lieku reizi laikam ir jāatgādina.

Mani kaitina mūsu masu mēdiju līšana publisko personu privātajā dzīvē aizmirstot to, ka pastāv cilvēktiesību likuma noteikums par privātās dzīves neaizskaramību. Daudzās sarunās izskan arguments - viņi ir publiskas personas, lai ar to rēķinās. Bet - nu un kas, ka publiskas personas? Vai tāpēc viņi pārstāj būt cilvēki ar savām privātās dzīves tiesībām? 

Mūsu mediji ņēmuši ne visai veselīgo ASV piemēru, kur populārām un atpazīstamām personām pakaļ skraidīs nu noteikti kāds paparaci lai piefiksētu jebkuru darbību. (Labi vēl, ka uz tualeti pakaļ neskraida). Eiropā tādas darbības nav populāras. Tiesa, ar vienu izņēmumu - britu karaļnams tiek apskatīts, caurskatīts ar lupu. Bet to var saprast - karaļnams ir valsts "izkārtne" un tā tas arī tiek uzņemts, paši karaļnama pārstāvji uz to ir parakstījušies. Tajā pat laikā - ko mēs vēl citu bez profesionālās darbības zinām par citu Eiropas valstu politiskajiem darboņiem, citiem karaļnamiem? Praktiski neko, jo privātums tiek respektēts.

Tiesa, pie mums pamazām tiek pārstāts sekot atpazīstamiem cilvēkiem bezjēgā un bez vajadzības. Paldies dievam, politiķus vērtējam pēc viņu profesionālās darbības, nevis pēc privātās dzīves peripetijām. Arī mūziķus, aktierus un citas atpazīstamas personas. Tik nesaprotu šaurā lokā atpazīstamas dziedātājas Magones vēlmi publiskot nevis savu profesionālo darbību, bet privāto dzīvi, par kuru masu mēdijos ir daudz informācijas, bet lai iepazītos ar profesionālo - man pat māsa google nepalīdzēja: nu nebija viņai infas. Tāpat arī Kivičs. Dzirdēts agrāk šis uzvārds ir, bet ko viņš tik nozīmīgu ir paveicis? Ar ko nodarbojas? Atskaitot savas orientācijas popularizēšanu.

Nē, es neesmu pret citādi orientētajiem. Viņu pašu dzīve un vēlmes. Mani nekas netraucē pozitīvi uztvert Streipu. Viņš ir kvalitatīvs žurnālists, interesanti sekot viņa profesionālajai darbībai, darbos paustais notikumu redzējums reizēm liek padomāt. Un tas, ka viņa privātā dzīve ir netradicionāli orientēta - tā ir viņa paša darīšana un privātā dzīve, kas netiek agresīvi uzspiesta. Ir mierīga līdzāspastāvēšana.

2 komentāri:

  1. Andrim Kivicam ir visnotalj normaala orientaacija, sieva, beerni.
    Buusiet sajaukisi ar kaadu citu.Ja domaajat sho staastu:

    Kopenhāgenā, Dānijā, laulības ostā iestūrējis mākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers un viņa mīļotais vīrietis Jānis Miņins.


















    .









    .






















    .

    .Kopenhāgenā, Dānijā, laulības ostā iestūrējis mākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es domāju tieši šo jaunekli, ja var viņu tā nosaukt. Nezinu, ar ko viņš vēl bez savas orientācijas ir izpelnījies godu būt atpazīstamai personai.

      Dzēst