ceturtdiena, 2014. gada 4. decembris

Latvijas Pasts

Šodien mana pirmā darba diena Latvijas Pastā. Sāku strādāt par pastnieci. Latvijas Pasta Piegādes Punktā Rīga - 50
Grūti pateikt, vai tā ir 50 pasta nodaļa ar līku apkalpošanas rajonu vai kas cits. Tajās telpās savu pastu šķiro arī Rīgas 11.pasta nodaļa. Katrā gadījumā man trāpījās iecirknis Nr.22 - Aleksandra Čaka iela posmā no Matīsa ielas līdz Tallinas ielai abas ielas puses. It kā nav daudz, bet gājieni pagaidām sanāk divi - vispirms jāiznēsā avīzes, pēc tam jāiznēsā parastās vēstules. Pēc pāris nedēļām tam visam vēl pievienosies ierakstītās vēstules. Kad būšu aklimatizējusies. 

Jāceļas ahūni agri - ap pieciem no rīta, jo sešos sākas darbs un līdz apmēram septiņiem jātiek galā ar avīzēm. Toties no pusdienas laika jau brīvs laiks un manējais. Varēšu vēl ar tulkošanām padarboties. Jo alga noteikti nebūs liela - esmu pieņemta uz 0,7 slodzi.
Tik nezinu, cik ilgi izturēšu šo agro celšanos un to, ka katrām ārdurvīm vai nu atslēga, vai durvju kods un cimdi tomēr jāvelk nost, lai dabūtu durvis vaļā. Protams, ir arī tas aspekts, ka man šim kalendārajam gadam vajag jau samaksātus par mani nodokļus, lai nākošajā kalendārajā gadā varētu atgūt attaisnotos izdevumus - vizītes pie ārsta. Tiesa, no kopsummas sanāks kādi 25 procenti, bet tomēr. Nauda zemē nemētājas.
Par pašu darba vietu - kolektīvs rādās sirsnīgs. Pastnieces visas patālos gados, toties pasta vadītāja un viņas vietniece - jaunas. Ap vai pat zem trīsdesmit. Telpas ērtas, siltas un ir labiekārtošanas procesā.
Tik tagad uzzināju, ka pēc Latvijas Pasta centrālās ēkas nojaukšanas stacijas laukumā, Rīgas pasta centrālais-galvenais ofiss atrodas kaut kur Pārdaugavā, braucot ar 22.autobusu vienu pieturu pirms lidostas.

2 komentāri: