sestdiena, 2015. gada 19. decembris

Gredzenu pavēlnieks (Lord Of The Ring) un Hobits

Noskatījos Gredzenu pavēlnieku (Lord Of The Ring) un tad Hobitu un tad atkal Gredzenu pavēlnieku (Lord Of The Ring). Un nolēmu uzrakstīt par šīm filmām. par Hobitu biju jau rakstījusi un izteikusies iepriekš. Bet tas nekas, netraucē.
Par abām filmām rakstīts daudz un dikti. Apspriežot abu filmu plusus un mīnusus. Tagad neatkārtošos runājot par šīm filmām. daudz kas jau ir pateikts.
Skatoties filmas, bija jūtams, ka  Gredzenu pavēlnieku (Lord Of The Ring) režisors filmējis ar daudz lielāku azartu un atdevi, nekā Hobitu. Un abu filmu notikumi "savilkti" kopā visai nosacīti. Ir bijusi cenšanās radīt turpinājuma sajūtu. Hobita notikumiem sekojošos Gredzenu pavēlnieka notikumus. Tas izdevies visai pavāji. Manuprāt, vienojošais elements abām filmām ir bijis elfi Legolass, Galadriela un Elronds, magi Gendalfs un Sarumans, hobits Bilbo Beginss. Vienojoši kā tēli, kas darbojas abās filmās ar dažādiem notikumiem. Un tikai.
Pie viena -Hobita pēdējā sērija saucas Piecu armiju kauja. Es saskaitīju četras armijas - rūķu, elfu, cilvēku un orku. Bet varbūt viņi (filmas veidotāji) orku armiju uzskatīja par divām, jo filmā tika minētas divas orku armijas, kaut arī es orku spēkus uztvēru kā vienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru