piektdiena, 2014. gada 17. oktobris

Larpi un kabineta spēles

Jau gadiem ilgi nepiedalos larpos un kabineta spēlēs.
Raksto par vienu larpu var izlasīt portālā Delfi.lv.
Vienkārši tā ir naudietilpīga izklaide. Un naudas šai izklaidei - vaļaspriekam man šobrīd nav. Ir citas prioritātes. Tomēr zinu, kolīdz atrisināsies visas manas problēmas - gan darba, gan finansu, gan dzīvesvietas - es atsākšu līdzdalību šajos pasākumos.
Tie aizrauj un fascinē kaut vai ar to vien, ka ir iespēja uz dažām dienām līdz nedēļai izrauties no ikdienas rutīnas un nokļūt citā pasaulē, atpūsties un sastapt domubiedrus.

Kāpēc manis minētie pasākumi ir naudietilpigi? Tāpēc, ka tērpi, ekipējums ir jāgādā pašam. Pašam arī tas viss jānogādā līdz pasākuma norises vietai. Tas viss pie viena ir arī vietietilpīgs, jo mājās pēc pasākuma tas kaut kur uzglabājas. Reiz lasīju kādu izteikumu - larperim ir divi skapji: viens ikdienas kārtām, otrs - larpu un kabinetu spēļu kostīmiem.
Tikai - dies' pasarg, nejauciet larperus ar rekonstruktoriem! Rekonstruktori savus kostīmus uzvelk labi ja reizi gadā uz dienu, divām uz kādu rekonstruktoru pasākumu. Larperis savu kostīmu pie atbilstoša grafika uzvilks vairākas reizes vasarā un katru reizi tas būs citādāks. Atkarībā no spēles tēla. Un šajā kostīmā dzīvosies pa mežu/pļavu/ telpu trīs dienas līdz nedēļai. Atkarībā no situācijas un iespējām ne vienmēr uz katru spēli tiek šūdināts jauns tērps. No diviem tērpiem var sakombinēt trešo. Pēc vajadzības.
Un nebāziet šajā maisā arī kosplejus! Tie savus tērpus gatavo pēc anime/multeņu/filmu tēlu kostīmu paraugiem un pa lielo tiek uzvilkti vienu reizi gadā, lai trīs minūtes pagrozītos uz skatuves (še es runāju par Rīgas kosplejiem, kas piedalās pasākumā UniCon). Bieši šie tērpi ir tik ļoti noskatīti no zīmētiem tēliem, ka nav padomāts, kā tādā kustēties reāli. Pati redzēju šīsvasaras UniCon'ā dažas meitenes, kas savos krāšņajos kospleja tērpos knapi kājas varēja pakustināt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru