sestdiena, 2011. gada 2. aprīlis

Par dažādām vietnēm

Uzreiz saku - šīs ir tikai un vienīgi manas pārdomas dažādu vietņu sakarībā un turpmāk minētajās vietnēs savas domas pārāk neizpaužu. Negribas aizvainot tur esošo publiku un admiņus.
Pati diezgan regulāri administrēju http://lffb.midzenis.lv, apmeklēju www.kurbijkurne.lv un daudzas citas vietnes. Un esmu noklausījusies daudzus pārmetumus privātā kārtā un sarunās lffb midzenī par šīs vietnes neērtumu un neskaidrībām.
Tomēr - ir aizmirsta lapas specifikācija. Fantasy un fantastika. Līdz ar to - arī vietnes vietrādis ir apmēram šajā virzienā. Ir taču pašsaprotami, ka www.kurbijkurne.lv ir Harija Potera un Gredzenu Pavēlnieka fanu lapa. Un līdz ar to arī lapas specifiskums. Šajā lapā bez HP un GP grāmatu klātbūtnes pie datora orientēties cilvēkam, kurš nav "līdz ausīm" šo daiļdarbu fans, ir pagrūti. Cilvēkam, kurš nav grāmatu fans līdz visiem iespējamiem galiem. Pat nesaprotami brīžiem pat ar asociatīvās domāšanas palīdzību. Turpretī lffb midzenī - vai tiešām grūti reizēm "ieslēgt" asociatīvo domāšanu? Un tad nebūtu bļāvienu, ka neko nevar atrast un sameklēt, un pajautāt neskaidrības.
Tas pats notiek ar izteikumiem, ka pirmajā lapā esot par daudz informācijas - atvainojiet, vai delfos, draugos, TVnetā, kasjaunsā pirmajā lapā ir ļoti mazāk informācijas? Man liekas, ka pat krietni vairāk. Starpība tikai tajā, ka šīm lapām serveri strādā tikai uz viņām, nevis n-10 saitiem vienlaicīgi. Un pie visa - visnotaļ iespējams, ka pirmajai lapai ir izdalīts atsevišķs serveris. Kur midzenim tādas iespējas? Vai kāds ir pajautājis? Un vai kāds ir painteresējies, kā šī vietne top sponsorēta?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru