trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Urmeds un torte

Vakar vakarā bija iespēja noskatīties Hermaņa Paukša lugas Urmeds un torte pārlikumu krievu valodā amatierteātra izpildījumā. Izrāde bija apmēram stundu gara. Drusku vairāk par stundu. Laikam jau izrādes režisori bija nedaudz īsinājuši. Neņemos spriest.
Izrāde notika četrpadsmitā starptautiskā bērnu un jauniešu teātru festivāla Krievu klasika Latvijā ietvaros. Maskavas namā uz Alfrēda Kalniņa un Marijas ielu krustojuma.
Man patika. Mājās "atlidoju" no pozitīvo emociju gūzmas.
No sākuma, skatoties izrādi, bija neizpratne: "wtf, kas tas par sviestu?", bet izrādes gaitā, kā akmens veļoties no kalna, notiekošais pārņēma savā varā un izrādes beigas pienāca ļoti negaidīti un izsauca sajūtu "vai tad tiešām viss?!" Izrāde - bufonāde, kuru paši spēlētāji izgaršoja, ar azartu un aizrautību. Un šīs savas sajūtas spēja nodot zālei un aizraut skatītājus, kuri katru aktierisku veiksmi, frāzi, darbību uzņēma ļoti atsaucīgi.
Ļoti veiksmīga bija centrālo lomu spēlētāju Meitenes un Lāča izvēle. Abi jaunieši visnotaļ talantīgi. Brīvi kustējās, sarunājās un dzīvoja uz skatuves radot tiešām sulīgus tēlus. Arī pārējie aktieri izvēlēti veiksmīgi, lieliski iznesa savas lomas. varbūt vienīgi Ivetas lomas tēlotājai uz beigām nedaudz pietrūka azarta un prasmes. Bet - meitene jauna, viss vēl priekšā. Un potenciāls ir.

4 komentāri:

  1. Ļoti patikami bija atrast Jūsu atsauksmi)) Pat negaidīti!))
    Paldies)
    Meitene no izrādes.

    AtbildētDzēst
  2. Godīgi sakot, jums visiem ir daudz lielāks Paldies. :)
    Cik gadus es jums blakus biju, klausījos prieka un aizrautības pilnus stāstus, reiz pat netīšām nojaucu piekļuvi skatumei mēģinājumā. Nu beidzot ieraudzīju dzīvē.
    Ребята, держите и дальше планку на той же высоте!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies!! Bet,vispār interesanti,kā un kad Jūs uzzinājat par mums?
    Starp citu,esmu Nataša(spelēju Elitu)
    Patīkami iepazīties!)

    AtbildētDzēst
  4. Es ilgus gadus nostrādāju 46-jā un tad nu nav iespējams par jūsu kompāniju neko nedzirdēt. Tiesa, kad tur strādāju, kaut kā nesanāca izrādes noskatīties. Vienmēr kaut kas darāms "saradās", kas nojauca iespēju redzēt. Nebūtu Ļenas "pieklauvējiena" iekš draugiem.lv, arī šo palaistu garām. Un labi, ka nepalaidu. Pozitīvo emociju pietiek ilgam laikam.
    Biju sākumskolas korpusa sekretāre. :)

    AtbildētDzēst