ceturtdiena, 2018. gada 8. novembris

Atkal raiba informācija

1. Aizvakar dēls atlidoja no sava Bostonas un līdz ar to Hārvardas apmeklējuma. Puika bija noguris no 17 stundu lidojuma - praktiski abos virzienos lidojot nācās pārsēsties Londonā un pēc tam Helsinkos, jo tieša reisa ar Bostonu nav. 
Mājās braucot vispirms iebraucām pie viņa drauga un tur viņš datorā rādīja Bostonas bildes un iespaidu pārņemts stāstīja gan par pašu konferenci, gan pilsētu. Sīkāk par pilsētu nestāstīšu, jo esmu jau še ievietojusi pilsētas bildes. Vienīgais, ko pateikšu - viņš vispirms izlasīja Vikipēdijā par Bostonu un tad, izmantojot iegūto informāciju, apstaigāja visas ievērojamās vietas pilsētā. Ieskaitot Kenedija muzeju, jo Kenediju dzimta nāk no Bostonas. Interesants ir fakts, ka visas vecākās celtnes ASV, ko eiropieši būvējuši Ziemeļamerikā, atrodas Bostonā, ieskaitot pirmo metro ASV. (par vikingu ceļojumiem uz Vinlandi - Ņūfaundlendu šoreiz netiek runāts). Un daudzi ASV un pasaulē pazīstami rakstnieki un politiskie darboņi nāk no Bostonas. Varētu pat teikt, ka pilsēta ir ASV kultūras šūpulis. Bet par to sīkāk var izlasīt arī Vikipēdijā.
2. Pie drauga sēžot un pirms bilžu skatīšanās un iespaidu klausīšanās jaunekļi aizskrēja pēc alus uz tuvējo veikaliņu. Neaizmirsa arī man nopirkt bezalkoholisko. Veikaliņš izrādījās viens no retajiem Rīgā, kur var dabūt Krievijas alu. Lielveikali jau vairāk orientējas uz Rietumeiropā ražoto. Līdz ar to sanāca pagaršot vēl vienu Krievijā ražotu bezalkoholisko alu. Saucas Žiguļi barnoe. Pirmie malki likās tā nekas, bet arī kaut kā pietrūkst garšai un pēcgaršai. Aldara bezalkoholiskie ir garšīgāki, tik neesmu vēl tikusi skaidrībā, kurš tad būtu man piemērotāks pēc garšas.
3. kad nedaudz palasās ziņas - ziema ar visām sekām iestājas daudzviet Eiropā ieskaitot mūsu pašu Ziemeļvidzemi. Tik Rīgā temperatūra turas plusos un lapkritis noris pilnā sparā. Normāls rudens. Atliek vienīgi zīlēt, kad pilsētā iestāsies mīnusi un kaut drusciņ ziemas ar sniegu. kaut uz nedēļu - divām.
4. Līdz māsas atbraukšanai no Nīderlandes atvaļinājumā še jātiek galā ar daudzām lietām, lai varētu maksimāli tur krāmēt un izkrāmēt atlikušo. daudz jau nav palicis.

2 komentāri: