svētdiena, 2018. gada 11. novembris

Nečīkstēšana

1. Tas Purvciema nostūris, kurā es kopš pavasara mītējos, patlaban atgādina mežmalas pēc pavasara lielās mežu tīrīšanas. Visur maisi un maisiņi ar lapām un drazu, ko neapzinīgie pilsoņi piemētājuši. Un vēl nav zināms, kad to visu vedīs prom. Centrā dzīvojot un pa parkiem vazājoties jebkurā gadalaikā kaut ko tādu nemanīju. Parku trests kaut kā tika galā ar lapkriti neradot lapu uzkrājumus. Tāpat nemanīju kaut ko tādu Mežciemā, kur mītējos dažus gadus atpakaļ trīs mēnešus un pāris gadus atpakaļ netālu no šīs mītnes vietas, tuvāk Biķernieku ielai. Ejot viesos uz iepriekšējo mītnes vietu arī tagad nemanu maisu kalnus, kaut arī tur ir zaļā zona un lapas krīt. Vienīgais, atliek cerēt, ka līdz 18.novembrim izvedīs. Uz valsts svētkiem, tā teikt, sakops vidi.
2. Kaķi kaut kas pasācis lielajā istabā biedēt, viņš tai izskrien cauri marša tempā un slēpjas vannas istabā. Šorīt bija jāiznes brokastīs, tagad brīžiem tup uz veļas mazgājamās mašīnas. Tagad arī it kā gribēja iziet no vannas istabas, bet sadzirdēja krācienus no telpas un fiksi paslēpās.
3. It kā Mārtiņdiena un pasākumi pilsētā, bet negribas iet. Rīt jau pietiks skraidīšanu. Darba pārrunas un vakarpusē pie ārsta. Tur viss jāatrunā.
4. Veikalu Beta tīklu redzu tikai Purvciemā, Elvi arī pārvācas uz nomalēm, Super Neto pat no nomalēm sāk izzust. Nesaprotu, kas tam par iemeslu. Mārketings? Slikts preču noiets? Bet lētie veikali vienmēr bijuši populāri. Maksima un Rimi turas kā iebetonēti.

1 komentārs:

  1. tfu tu, izlasīju 'mīlējos'...

    supernetto nepazūd -- piederēja rimi, tagad ir izdomājuši pārtaisīt visus par minirimi.
    elvi jau nu nav nekāds lētais.
    īsti vispār nesapratu, par ko gaušanās? kas kur tik sāpīgi Tev ir noticis ar veikaliem?

    AtbildētDzēst