sestdiena, 2021. gada 20. marts

Ap un par politiku Latvijā un pasaulē

 Vāji orientējos tajā, ko sauc par Latvijas politiku. Kad dzīvoju Rīgā, man par Latvijas politiku bija lielākas zināšanas un nosacīta izpratne. Protams, Ludzā, abos dzivokļos, kur dzīvojām, bija televizors un bija iespeja skatīties Latvijas ziņas, ar,i tagad pie labas gribas varu internetā iegūt informāciju par pie muns notiekošo. Bet - kaut kā dīvojot ārpus Rīgas tas kļuvis ne pārārāk aktuāli. Ar ne pārār lielu interesi izlasu Leta's jaunākās ziņas piermās atkāpes. Leta's izformācija man vienmēr pienāk uz e-pastu.

Svaigakais, ko zinu, ka visi saklupuši virsū Kariņam. Iemesls ir kaut kā palaists garām. Man personīgi Kariņš patīk ar savu izturētību, stāju. Arī pret to, ko viņš darījis politikas laukā, man nav iebildumu. Varbūt es maz zinu.

Nezinu, ar ko beidzies tas riņķa dancis Lemberga lietā. Atceros tos laikus, kad viņš bija spiests braukāt uz Rīgu un pa tiesām vazāties ko pierādot, ko apstrīdot. Tā vietā, lai turpinātu darboties Ventspilī, kuras labā viņš jau tā ir daudz izdarījis. Tas - no dzirdētā un mazliet redzētā pašā pilsētā. Tātad - ko tagad dara Lembergs un kas ir Ventspils mērs tagad?

Tāpat nezinu, kas mums tagad ir prezidents un kad ir gaidāms jauns prezidents. Kā pēdējo no prezidentiem atceros Vējoni un medijos uzpūsto janpadraci ap viņā dzīvokli Ogrē (bet varbūt Olainē - neatceros tik sīki).

Domājot par politiku pasaulē zinu, ka pastāv NATO, ANO. Un katrai no šīm organizācijām ir savs karaspēks, vispār katrai valstij ir savs karaspēks, Zinu, ka uz "karstajiem" punktiem pasaulē dodas NATO karaspēks, kur pa vidu vēl ņemas ASV un Krievijas karaspēki. ANO karaspēks kaut kā pavīd un vairāk par viņu nekas nav dzirdams.

Zinu, ka ANO ir visu pasaules tautu kopīga organizācija, kurai pēc statusa būtu jāizlemj aktuālie notikumi pasaulē un visām pasaules valstīm tai būtu japaklausa. Realitātē katrs planētas stūris vārās pats savā sulā reizēm ar NATO, ASV vai Krievijas piepalidzēšanu. Tad kāda ir ANO nozīme uz pasaules skatuves un vai vispār šī organizacija ir vajadziga? Vai nebūtu laiks tās vietā veidot ko jaunu ar spēcīgāku ietekmi uz pasaules notikumiem? 

Pagaidām visspēcīgākā ietekme uz notikumiem pasaulē ir banku sistēmai ar visu viņu naudu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru