sestdiena, 2021. gada 6. marts

Visādas domas par dažādām tēmām

  1.  Ludzā jau otro dienu turas plāna sniega kārtiņa, Interesanti, kad tā nokusīs. Pa bezdrāts telefonu dzirdets, ka Rīgā un Kurzemē par sniegu jau aizmirsuši.
  2. Interesanti, kad valdības beidzot apjēgs, ka korona ir līdziga gripai, tai jau tagad ir vairaki paveidi un tas rada potēšanās bezjēdzīgumu - no viena potejoties nav garantijas, ka tevi "nenoķers" kads cits paveids ar visām iespējamām sekām. Un kad beidzot atcels visus pandemijas pretpasākumus? Galu galā ir vēl daudz citu virusu ar kuriem var saslimt un nomirt, ja laikā "nenoķer" pazimes un vīrusa veidu. Varbūt izdalīt cilvēkiem skafandrus, lai tie nesaslimtu ar slimībam, pret kuram pamatmā  ir izstrādājusies kolektīvā imunitate?
  3. Varbūt valdība beigs ākstīties un ļaus darboties arī apšģērbu un citu saimniecibas preču veikaliem, nevis tikai pārtikas veikaliem? Galu galā pārtikas veikalā kādu vīrusu noķert nav nemaz tik grūti par spiti maskām un diviem metriem. Galu galā augļi un dažas citas preces nav iesainotas aizsargmaisiņos, ne katrs pircējs pie ieejas veikalā uzvilks cimdus, dažos veikalos pārdevāji izvieto preci ar cimdien rokas. Ub velns viņu zina, vai ārzemju augli ir novācis vesels cilvēks vai nee. Ta ka ir savā ziņā bezjēdzīgi klapet ciet apģērbu un apavu veikalus. Vīruss taču cilvēku var "noķert" jebkur, par visdīvainākās vietās. Sēdēsim pa ziemu mājās un iztiksim tikai ar to, ko pa vasaru izdevies sakrāt pagrabā? Marazms.
  4. Vēl drusku par abortiem. Es te laikam drusku atkārošos, bet tas nekas. Visi zina, ka mehāniski pārtraukt pirmo grūtniecību jebkura vecumā ir bīstami, jo sekas - siebietei var pec tam nebūt bērnu vispār. Ar to ie jārēķinās pirms pieņemt lēmumu par grūtniecības pārtraukšanu.  Es esmu pret grutniecības partraukšanu, ja vien tā nav medicīniski motiveta. Draudz mātes dzīvbai vai ari pats augkis jau ir negkebjami sliks tā iznēsāšanas periodā. Un atbalstu daidzbērnu ģimenes ar veseliem berniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru