sestdiena, 2022. gada 19. novembris

Tikai idejas

Zinu, ka "cepjos" un reizēm ģenerēju kaut ko nesaprotamu varbūt.  Bet nu, laikam jau ir jāizrunā tas, kas burbuļo iekšienē.

1.  Par šo jau feisbukā kautri izteicos, bet dubults laikam neplīst. Runa ir par sankcijām Krievijas virzienā. Esmu laikam jau tajās sankcijās nedaudz sapinusies un jau sāk pagrūti izsekot līdzi. Man tik idejā ienāca prātā (viena no idejām, precīzāk):

  • Tikai kā sankciju kaut neliels pastiprinājums - vispasaulīgi nacionalizēt visā pasaulē esošos Krievijas pilsoņu īpašumus, kuri neatrodas Krievijas teritorijā (iesākumā laikam jau dzīvojamo fondu, par uzņēmumiem - tā laikam jau nākamā kura tur tēma);
  • Visām valstīm, kuras ar to saskārušās - izraidīt no savas valsts uz Krieviju prom visus Krievijas oligarhu un valstsvīru bērneļus un bez variantiem:
  • To pašu bezvariantu izraidīšanu uz Krieviju prom arī citus to pašu oligarhu un valstsvīru dažādu pakāpju radiniekus.
Šāds lietu pavērsiens gan jau ka atsauktos uz Krieviju ne pārāk "pūkaini".

2. Var jau būt, ka esmu pārāk agresīva zināmā mērā, pie viena ne pārāk orientējos vispasaules politiskajās niansēs. Un ideja varbūt panaiva...

Man reizēm nu ļoti gribas pasaules varenos "iebikstīt" uz vienu varbūt ne pārāk jauku darbību. Tas ir - kas traucē visām pasaules valstīm sarunāt un pa visām kopā diezgan nopietni pavērst lielgabalu stobrus uz Krieviju? Ar domu - ja Krievija steidzamības kārtībā neaizvāksies no Ukrainas, tad visa pasaule marša solī ieies Krievijā pa visu robežas perimetru... Un tad nu "sakārtos" tur visu nu izteikti ne Krievijai par labu.

Vispār, nebūtu jau slikti (varbūt) panākt to, ka etniskie krievi, kaut no Krievijas ārēm, aizvāktos dzīvot uz tautas etnisko dzimteni - vietu, kur dažādas slāvu ciltis saplūstot, savstarpēji asimilējoties izveidoja to tautu, ko mūsdienās pazīstam kā krievus. Pārējo šobrīdējo Krievijas teritoriju - lai tā kļūst par pašnoteikšanās teritoriju tām tautām, kuru etniskā dzimtene ir katrs no Krievijas pakļautībā esošajiem reģioniem. 

Pie viena izteikta krievu demilitarizācija, pat bez atlaidēm un uz mūžīgiem laikiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru