svētdiena, 2023. gada 24. septembris

Iesākuma punktiņš: Ikšķile

Vakar kopā ar dēlu un viņa draudzeni aizbraucām uz Ikšķili mani iepazīstināt ar meitenes vecākiem. Varētu pat saukt to par tradīciju, kad pirms pāra kāzām vecāki iepazīstas. Nu jā, dēls atkal nobriedis stūrēt laulibas ostā.

Protams, pasākuma ietvaros nebija paredzēta vazāšanās pa pilsētiņu, tāpēc bildes nu ir tik, cik ir. Un ar plānu uz Ikšķili aizbraukt jau ar konkrētu pilsētas apskates mērķi. Garām laika ritumā braukt sanācis diezgan daudz, par cik maršrutā manos agrākajos braucienos. Bet tur pabūt nav sanācis.

Papildus visādām sarunām vakara noslēdzošajā daļā uzspēlējām galda spēli par Latvijas neatkarības cīņām. Iepriekš, nesen, par šo spēli tiku rakstījusi. Šoreiz spēlējām četratā, meitenes mamma bija skatītājos. Vispār - spēle orientēta uz četriem spēlētājiem. Un atkal - iesākumā viss bija "rakstā", likās, ka nu šoreiz uzvarēsim. Bet atkal nekā - spēles iznākums mūsu zaudējums. :) Tā nu atkal ieķeksēts nākamībai pie spēles atgriezties ar nopietnu nolūku uzvarēt. :)

Pieminēšanas vērts laikam ir tas, ka māja, kurā viesojāmies, atrodas pašā Rīgas HES ūdenskrātuves maliņā, ēku no Daugavas, ūdenskrātuves šķir aizsargvalnis. Še, septītajā bildē, redzams - no mājas sliekšņa fotografēts Daugavas virzienā.

2 komentāri:

  1. Oho, kāzas tas jau ir nopietni! Silts ieteikums nepārcensties. Ceremonija, kūciņa, prom. Lētāk, vieglāk, visi apmierināti par brīvo vakaru, nav jāgaida kaut kādas mičošanas un citas izdarības.
    Bet bildītes joprojām nedudz sasvērušās :(

    AtbildētDzēst
  2. Viņi jau arī plāno kaut ko no šī cikla. Pašaurā lokā pasēdēšanu uzrīkot un pēc kazu ceļojumā doties. (Puikam jau otrās kāzas plānojas, tāpēc laikam no pieredzes zina, kāds pārbaudījums ir visa tā būšana gan makam gan paša izturībai :) ). Par bildēm - ceru, ka man pamazām izdosies nesasvērt nesveramās vietas...

    AtbildētDzēst