piektdiena, 2023. gada 22. septembris

Linki un vēsture (vākšana turpinās)

 Viss turpinās. Interesantu un vērā ņemamu vietu, lietu, notikumu apkopojums. Ceru, kādam noder.

  1. Kas bija Mindaugs.
  2. Ja kādam interesē, vēl padomjlaikos iznākusī grāmata par Grenlandes eskimosiem. Tautiņas dzīve uz ledainas salas praktiskajos ziemeļos.
  3. Atgādinājums par to, kā juridiski noformējās PSRS sabrukuma iesākums. Krieviski materiāls. Ceru, ka mani lasa tādi, kuri saprot to valodu.
  4. Par Černobiļas avāriju. Atkal krievu valodā.
  5. Man  kaut kā slikti pamanīts bija tas notikums Ruandā 90-to gadu sākumā. Varbūt tāpēc, ka pie mums bija 90-to gadu viskas kokteilis un arī dēls bija maziņš... (Atkal - krievu valodā, jo YouTubē uzdūros raidījumu ciklam, kurā puisis stāsta lietas. Protams, neiztiek bez kaut kā reklamēšanas, bet viņam laikam jau jāatstrādā sponsorēšana... Pa mana, pietiekami neitrāls faktu izklāsts. Ja nu kas.)
  6. Varētu būt interesanti: 1958.gadā pieņemta jaunākā Francijas konstitūcija.
  7. Informāciju par Kārli Vatsonu jau devu rakstā par pastaigu Mežaparkā, tomēr pielikšu arī šeit. Tiesa, nebija latvietis, bet pienesa savu daļu latviešu kultūrā un attīstībā. Raksts no vikipēdijas un no vietnes Nacionālā enciklopēdija.
  8. Gribu ieteikt vienu puisi no Krievijas (nu, nemetiet ar tomātiem, spilveniem un daudz ko citu, ka no turienes). Viņa veidotais raidījumu visādu cikls vismaz YouTubē atrodams ar vienojošu nosaukumu АРХИВАРИУС. Esmu jau iepriekš te devusi linkus uz dažiem cikla raidījumiem. Puisis cilā ne tikai notikumus sev tuvākā teritorijā, bet arī par pasaules vēstures notikumiem vispār. Cenšas runāt faktoloģiski, nevis "vilkt deķīti" austrumzemes ideoloģijas virzienā. Tiesa, ir reklāmas pauzes, bet tās laikam ķeksim sponsoru virzienā, var pārciest. Vispār, tā raidījumu cikla radītāju darbs - nu, manuprāt, interesanti, parādās fakti, par kuriem pat dzirdējusi nebiju (vai arī tā, virspusīgi zināju). [Diemžēl nepieciešamā laikam piezīme - šai un dažām citām atsaucēm šajā rakstā nu nekādi nav kaut mazākā saistība ar kremlēna atbalstu. Krievu valodas lietojums tad, kad tas nu ir tikai lietojums, nu nekādi nesasaucas ar kremlēna darbību atbalstīšanu.]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru