otrdiena, 2023. gada 5. septembris

Sarkanā terora un padomju politisko nometņu upuru piemiņas diena Rīgā

Jau kādu laiciņu iepriekš Facebook vietnē tika izsludināts virsrakstā minētais pasākums. Pasākuma motivācija linkā aprakstīta. Īsti nebija skaidrības, par to, kāpēc līdz šim neko par šādu pasākumu, šādām darbībām netiku dzirdējusi. It kā jau laiciņš pagājis no tā aizsākumiem Sibīrijas nometnēs. Nolēmu aizbraukt, saprast. 

Protams, darbdienas beigas; satiksme kā nu sanāk. "Nebijis gadījums latviešu literatūrā", bet sanāca jau braucot laikā no Vecmīlgrāvja nelieli sastrēgumi, līdz pasākuma vietai nokļuvu ar 20 minūšu nokavēšanos. Un... Laukums kā laukums ar staigājošiem, stāvošiem, sēdošiem dažādos stūros cilvēkiem; nekas neliecināja, ka pasākums sācies un notiek. Apgāju rinķī tam veidojumam, kurš Daugavas pusē priekšā Okupācijas muzejam. Redzēju tam priekšā, tur, kur ēkas Grēcinieku ielas beigās, uz paaugstinājuma baltu galdsedziņu ar dažām svecēm trauciņos. Sveces nebija iedegtas, tik stāvēja noliktas. Un tas viss pasākums? 

Tik neizpratne - esmu nokavējusi "visas avenes"? Pasākums ildzis vien dažas minūtes? Vai arī kāda doma bija šo rīkot, izsludināt? Varbūt man kāds spēs paskaidrot? Tiešām, neizpratne.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru