ceturtdiena, 2024. gada 21. marts

Filma: Džezā tikai meitenes (В джазе только девушки / Some Like It Hot)

 Valsts: ASV, izlaišanas gads 1959., filmas ilgums 02:02:10

Žanrs: melodrāma, komēdija, krimināls, piedzīvojumi, mūzika

Jā, nolejuplādēju apskatīties. Jauki pavadīt laiku labā vispirms jau komēdijas žanra filmās kompānijā. Periodiski šo filmu skatos atkal un atkal. Sižets nav kaut kā īpašīgi saviņķelēts, vienkāršs pastāsts par diviem puišiem-muzikantiem, kuriem ir finansiālas problēmas, kurām pievienojas nejauša nokļūšana nepareizā vietā un nepareizā laikā, kad viena Čikāgas mafija izrēķinās ar otru laikos, kad ASV bija sausais likums. Puiši, glābjoties no bandītiem, kuri nav ieinteresēti šos nejaušos "negadījuma" lieciniekus atstāt dzīvus, pārģērbjas par sievietēm un kopā ar sieviešu džeza orķestri aizdodas orķestra turnejā uz Floridu. Un kā nu puišiem tur sanāk. Protams, ir arī mīlestības līnija, kā nu bez tās. Un kā nu bez Merlinas Monro galvenajā sieviešu lomā.

Jāpiezīmē, ka daudzas frāzes no šīs filmas "aizgājušas pasaulē" citātos. Laikam kaut kā neatceros citu filmu, kuras replikas aizgājušas pasaulē citātos. 

Filma viegla, drastiska. Labs atpūtas gabals. Bez jebkādas pretenzijas uz dziļo filozofiju. Ja gribat vakaru pavadīt jaukā noskaņojumā, skatieties, nenožēlosiet.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru