pirmdiena, 2024. gada 4. marts

Tā nedaudz atskatoties uz pagājušo ziemu un rudens periodu pirms tam

Tiešām, tāds nedaudz atskats. Savā ziņā it kā turpinājums tam, ko par pavasara - vasaras periodu rakstīju nu jau pērnā gada augusta pēdējā dienā. Toreiz, rakstot atskatu, bija sajūtas "Palīgā! Glābiet no aktivitāšu pārbagātības!". Šoreiz laikam citādas sajūtas. "Enerģiskā aktivitāte! Uū, kur paslēpusies?". 

Nē, nav bijis tā, ka neko nebūtu sadarījusi. Darīts ir daudz kas, iets ir daudzviet kur. Tie, kuri mani lasa puslīdz regulāri, gan jau ka pamanījuši. Bet - kaut kā viss noticies caur ņerkstēšanu no cikla "Vai tiešām? Man? Tas jādara? Varbūt pasēdēšu mājās un nekur neiešu?" ar šim pretnostatīto "Pankūka bez ievārījuma! Kāpēc noslinkoju un nedarīju/neaizgāju?".

Bet tā nopietnāk uz to visu atskatoties un pēdējo divu gadu lietām. vietām, notikumiem īpašāk - nu nekas nav tik melns, cik mēģinu te mālēt. Visādi bijis, visādi gājis. Lai nu kas un kā noticis, bet garlaicība nav bijusi laikam ka nevienā mirklī.

Vismaz ir izanalizēts, "no kurienes kājas aug" abām galējībām un saprasts rīcības plāns līdzsvarošanai. Kā sanāks, laiks rādīs.

Reizēm mani panāk doma par to, ka būtu interesanti, ja kāds sasparotos uzrakstīt tādu kā pētījumu par Latvijas blogiem. Savulaik Uldis Rozenfelds savā blogā Baltais runcis veidoja iknedēļas blogāres apskatus veidojot sarakstiņus ar jaunumiem blogos. Bet - tie bija dalīšanās ar jaunumiem nevis analītiski apskati. Pati īsti neņemos to darīt, kaut arī reizēm savos ierakstos padalos ar kādā blogā izlasīto. (Un protams, nekādi nepretendēju uz sava bloga analīzi, es vāvuļoju. Un tikai.). Ja nu kāds sasparotos tā nopietni apskatīt blogus, to plusus un mīnusus... Protams, un tikai manuprāt, būtu pie viena korekti ņemt talkā Uldi Rozenfeldu, jo viņš tomēr periodiski "ganījis" blogotājus un viņam ir padziļinātākas zināšanas par šo lauciņu.

Pašas bloga sakarībā tāds kautrs novērojums. Pēdējos gadus jau par normu kļuvis tas, ka mani mēnesī kopumā skata, lasa plus mīnus 2000 cilvēku (var jau būt, ka kāds/kādi mēneša laikā skatās vairākas reizes, bet tie divi tūkstoši plus mīnus ir sakarīgs apmeklējumu cipariņš). Ja nu skatījumu mēneša rādītājs aizlec pāri trim tūkstošiem - ieslēdzas "WTF?" un doma par to, ka mani kaut kur indeksē. Jo nu nav mani teksti tik ļoti dziļdomīgi un analītiski, lai "tauta rindā stāvētu" gaidot kārtējo manu domu izvirdumu.

Labi, tas laikam pagaidām viss pavasara sagaidās. Paldies, ja tikāt līdz teksta beigām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru