pirmdiena, 2024. gada 1. aprīlis

Filma: Uz visu banku (Ва-банк / Vabank [Советская прокатная версия])

 Valsts: Polija; izlaišanas gads: 1981

Žanrs: kriminālā komēdija

Filmas ilgums: 01:33:07

Nu jā, kārtējā pagājušā gadsimta filma. Biju to daudzkārt televīzijā skatījusies tajos laikos, kad Tv kastē lūkojos. Nolēmu vēlreiz noskatīties.

Darbība risinās 1934.gada Polijā. Filma sākas aptuveni ar to, ka profesionāls seifu uzlauzējs Kvinto iznāk no cietuma pēc tur pavadītiem sešiem gadiem. Un paralēli informējums, ka Kvinto nodevējs vai kā nu pareizi latviski sauc cilvēku, kurš noorganizē apstākļus, ka seifu laupītājs, kurš līdz tam nav "iekritis", jo rīkojies pārāk gudri, lai netaptu noķerts, beidzot nonāk policijas rokās, baņķieris Krāmers ne pārāk godīgi izturas pret bankas klientiem. 

Abi, protams, satiekas un tikšanās izvēršas "Kas bijis, bijis; dzīvojam katrs savu dzīvi. Viens bankosies, otrs spēlēs pūšamo instrumentu restorānā un vispār "aizies pensijā", jo vairs negribas nodarboties ar seifu laupīšanām".

Tomēr, filmas iesākuma gaitā noskaidrojas pie viena, ka baņķieris ir saistīts ar Kvinto drauga it kā pašnāvību. Un tad nu sākas interesantākais...

Ziniet, iesaku. Kaut arī filmas centrā ir krimināls notikums, filma ir sirsnīga, jauka un mīlīga. Kaut kas balti pūkains tam visam paralēli.

Pie viena, man no visiem varoņiem imponēja tieši Kvinto draugs, arī ne pārāk labus darbus reiz darījušais personāžs ar iesauku Dānis. Kolorīts personāžs. Nu, sameklēsiet neta ārēs, paši pārliecināsieties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru