piektdiena, 2024. gada 18. oktobris

Nebeidzamie linki

Par Latviju vēsturiskā un ne visai vēsturiskā skatījumā.

  1. Daiveri atraduši senu vraku.
  2. Rundēnu Dzirnavkalns aiz Brīvdabas muzeja.
  3. "Mazo" un lielo cilvēku vēsture.
  4. Videosižets "1918.gads. Brīdis pirms Latvijas valsts".
  5. Krištopāns krieviski par to, kas tagad notiek Latvijā. Cik sapratu, kungs vēlas atgriezties politikā. Mana komentārapar tēmu nebūs.
  6. Ziemeļblāzmas zilais kalns. Esot 6 augstākais kalns Rīgā. Un padevīgi ziņoju, ka esmu braukusi augšā kalnā uzceltajā skatu tornī. Skats uz Rīgu tiešām lielisks. Ir vērts uzbraukt, redzēt. Taps iegūtas pozitīvas emocijas. Pie viena - tas process ir nu ļoti lēts prieks: 1,50 eiro no cilvēka, 1,00 no cilvēka, kuram ir visādas atlaides.

Iz Krievijas vēstures. Laikam ka lietas, kuras der zināt, lai precīzāk formulētu savu attieksmi pret kaimiņvalsti.

  1. Par tādu personāžu, kā Višinskis. Minētajam personāžam bija arī saistība ar Latviju - PSRS un Latvijas līgumu parakstīšanu vai kā nu precīzāk to būšanu nosaukt. Tiesa, klausoties pastāstu par šo kungu, nedzirdēju Latviju pieminam. Klipa autors kaut kā izvairījās no minētā rakursa Višinska darbībā. Klips krievu valodā.
  2. Fēlikss Dzeržinskis. Čekas, kuru vēlāk pārdēvēja par KGB, pirmais vadītājs. Ja nu kas, viņa vadītajā iestādē no darbinieku kopskaita apmēram trešā daļa bija latviešu bāleliņi, kuri pēc Pirmā pasaules kara un tam sekojošā Pilsoņu kara beigām neatgriezās Latvijā, bet turpināja "celt gaišo un skaisto komunismu". Klips krievu valodā.
  3. Maršals Žukovs. Vēl viens skatījums uz minēto personāžu, kurš savu slavu ieguva Otrā pasaules kara gados kā spilgts PSRS karaspēka vadītājs. Klips krievu valodā.
  4. "Kukujas cariene" Anna Monsa. Šo sievieti nu ļoti bieži pieņemts saistīt ar Pētera I vārdu. Un "locīt" visādos griezumos. Še vēl viens, neierasts, skatījums uz šo kundzi. Klips krievu valodā.
  5. Vsevolods Meierholds. Bija tāds personāžs PSRS vēsturē. Klips krievu valodā.
  6. Jeseņins. Gan jau ka ir dzirdēts par šo krievu dzejnieku, kurš darbojās PSRS pirms Otrā pasaules kara. Klips krievu valodā.

Vēstures kā tādas tēmas.

  1. Klipa autore par to, kāds liktenis bija bērniem viduslaikos. Klips krievu valodā.
  2. Diena vēsturē: stājas spēkā Gregora kalendārs.

Reliģiskas tēmas.

  1. Frīki Baznīcas svētie. Šajā gadījumā pilnīgi vienalga, kurai konfesijai attiecināmi. Dīvaiņi ir un paliek dīvaiņi. Maigāk izsakoties. Klips krievu valodā. 

Atkal kaut kas no cikla, kurš manī izraisa "WTF?" un "kā to traktēt?".

  1. Zemūdens briesmoņi. Klips krievu valodā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru