pirmdiena, 2014. gada 13. oktobris

Mans drausmīgais stāsts

Gribu akcentēt divus sižetiņus YouTub'ē. Viņi abi ir ciklā Mans drausmīgais stāsts. Šis cikls stāsta un rāda cilvēkus ar dažādiem defektiem un šo cilvēku darbības, lai "ierakstītos" apkārtējā pasaulē.
Atgiežoties pie abiem sižetiņiem. Viens būs bēdīgs, otrs - cerīgs.
Sākšu ar bēdīgo. Brīdinu, būs nepatīkami skati.
Puisēnam visu seju pārņēmis augonis, kuru vienu reizi jau vieksmīgi operējuši. Kad rodas nepieciešamība pēc atkārtotas operācijas, ārsti pēdējā brīdī atliek operāciju laikā un telpā. Jo ir nepieciešams elpošanas darbības novirzīt uz caurumu kaklā, ievietojot tur speciālu ierīci, bet, par cik zēns ir no laukiem, ir grūti, varbūt pat neiespējami nodrošināt šai ierīcei kvalitatīvu apkopšanu.
Vecāki bija izvēles priekšā - piekrist vai nepiekrist operācijai. Augonis tā jaunajā stadijā traucēja zēnam normāli elpot un šī iemesla dēļ zēns dažu mēnešu laikā varēja nomirt. Arī operācijas laikā zēns varēja nomirt - ārsti nedeva garantijas -, kā arī radās problēmjautājums par jau iepriekš minēto elpošanas ierīci zēna kaklā.
Žēl puisēna, bet.... Vismaz aiztaupījās mokas viņam un viņa tuviniekiem visas dzīves garumā. No sižetā pateiktā sapratu, ka šis augonis viņam ir ģenētiska saslimšana, kuru ar parastām metodēm vēl nevar izārstēt. 
Es ārstu atteikumu veikt otro operāciju objektīvu iemeslu dēl uztveru kā slēpto eitanāziju. Savas domas par eitanāziju jau reiz izteicu šeit. Bija jau skaidrs, ka puisēns mirs, jo viņi ir bezpēcīgi. Atteikums operēt bija izteikts ļoti korekti. Varbūt tā tiešām ir labāk.
Tagad cerīgs sižets.

Tas ir par sievieti, Precīzāk, par pussievieti. Viņai kopš dzimšanas nav kāju, bet viss pārējais ir un viss notiekās. Pat ģimene un divi bērni. Kā arī nodarbošanās ar automašīnām un piedalīšanās autosacīkstēs. Sieviete ir atradusi sevi dzivē un dzīvo pilnvērtīgu un laimīgu dzīvi.
Šis ir tas gadījums, kad var teikt - cilvēks ar īpašu vajadzību ir "ierakstījies pagriezienā", ko sauc par dzīvi un neparko nesēdīsies ratiņkrēslos un būs beigts un no citiem atkarīgs invalīds. No tādiem cilvēkiem ir jāmācās.
Abi sižeti krievu valodā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru