pirmdiena, 2015. gada 6. jūlijs

Pārprodukcija

Visā pasaulē ir viskautkā pārprodukcija. Es nerunāju par cilvēku pārprodukciju. Manuprāt, ja visi cilvēki vienmērīgi sagrupētos, sadalītos pa visu planētu, tik traki ar to pārapdzīvotību nemaz nebūtu. Vienkārši, cilvēki dzīvošanai sakoncentējušies dažās konkrētās vietās, ir daudzas vietas uz planētas, kur cilvēki nedzīvo, vietas daudz un pāri paliek.
Es runāju par preču pārprodukciju. Pārtikas veikali, ražotāji daudz ko izmet ārā, jo produkts nav nopirkts un beidzies produkta derīguma termiņš. Tad kāpēc pieražot tik daudz ātri bojājošās pārtikas, ka jāmet ārā? Vai tad ražotāji nezina produkta pieprasījuma apjomu? 
Tā pat - apģērbu veikali pilni ar viskautko. Gan jaunu apģērbu veikali, gan humpalas. Un mūsu skapji arī pilni ar viskautko, ko laikam vairāk par vienu reizi neuzvilksim. Vai vispār neuzvilksim. 
Vispār, kāda velna pēc ražot tik daudz, ja nav spējas nolietot?! Vai ražotājiem, tirgotājiem nebūtu vienkāršāk izskaitļot, uz kurieni tad novirzīt to, ko tuvākā sabiedrība nespēj nolietot?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru