trešdiena, 2015. gada 15. jūlijs

Valsts Sociālās Apdrošināšanas Aģentūra (VSAA)

Šovasar diezgan regulāri iznāk apmeklēt Valsts Sociālās Apdrošināšanas Aģentūru (VSAA), lai iesniegtu "zilās" slimības lapas, kuras apmaksā valsts. Ir skaidri zināms, ka līdz septembrim došos turp vēl un vēl, jo slimošu līdz septembra vidum, kad beigsies slimošanas pusgads, kuru pieļauj likumdošana - pēc pusgada slimošanas vai nu veselam jādodas uz darba fronti, vai arī jāsaņem invaliditāti.
Ierasti, jau gadiem, apmeklēju VSAA nodaļu Fridriķa ielā 9, kura "piekabināta" Latgales priekšpilsētai. Tagad, protams, iedzīvotājiem ir iespēja griezties dzīvesvietai tuvākajā VSAA nodaļā; man šāda tuvākā nodaļa atrodas Lāčplēša ielā 70a. Tomēr ierastāk man ir doties uz Fridriķa ielu, ko arī daru. Nav jau ģeogrāfiski tālu un pasaules malā.
Uzgaidāmajā telpā, kā nu pierasts daudzas publiskās iestādēs, aparātiņā jāizņem numuriņš nospiežot attiecīgās vajadzības pogu un jāgaida rindā. Tagad, vasarā, šīs rindas konkrētajā iestādē nav garas. Praktiski vispār nav. Saņem numuriņu un uzreiz sauc iekšā.
"Turos" pie šīs VSAA nodaļas, jo man patīk apkalpošanas kultūra. Risinot vajadzīgo šīs iestādes kompetences problēmu vienmēr tiek saņemts izsmeļošs paskaidrojums un saņemti vērā ņemami ieteikumi par to, kā labāk risināt kādu blakusproblēmu.
Visiem, kam nav slinkums doties uz Maskavas priekšpilsētu - iesaku vajadzības gadījumā apmeklēt šo VSAA.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru