trešdiena, 2015. gada 15. jūlijs

Vērmaņdārzs

Tikko pārnācu no pastaigas pa Vērmaņdārzu. Vispār es šim parkam cauri cilpoju diezgan regulāri vai nu uz Vecrīgu ejot vai arī uz autobusu pieturu pie Katedrāles. Vai vispār kurp ejot un ja tas patrāpās man pa ceļam. Fascinē tas, ka šis ir vienīgais Rīgas iežogotais parks. 
Tas iežogojums zināmā mērā traucē, jo reizēm pilsētas rīkotajos svētkos šajā parkā, piemēram alus svētkos, vienkāršam caurgājējam nav iespējams iekļūt parkā bez 2-vīša kabatā. Zināmā mērā diskriminācija pret tiem, kuri negrib baudīt alus priekus bet vēlas tikai iziet cauri parkam vai vienkārši pasēdēt parkā uz soliņa un pavērot raibo publiku. Galu galā alus arī kaut ko maksā. Un kāpēc man jāmaksā mistiskie 2,- eiro, lai es par to pašu naudu un varbūt pat vairākiem eiro nopirktu sev alus kausu visam vakaram? Neredzu loģiku.
Visi citi pasākumi - amatnieku tirdziņi kādos svētkos, bērniem veltītie pasākumi u.c. - ir daudz tolerantāki. Publikai nav jāmaksā par iekļūšanu parkā. Tikai jābauda paši pasākumi.
Šobrīd parkā notiek amatnieku tirdziņš, kurš risināsies visa starptautiskā folkloras festivāla Baltica 2915 laikā. Pirkt jau neko nepirku. Tuvākā nauda paredzama pēc pāris nedēļām, pēc tam, kad būšu atgriezusies no Lietuvas, no Traķiem. Toties nodegustēju vairāku pašmāju vīndaru produkciju un paņēmu vizītkartes. Jo vīni garšoja un pacentīšos pie iespējas iegādāties šos ražojumus mājas svētkiem. Paņēmu vēl vizītkarti no viena kunga, kurš nodarbojas ar koka mājsaimniecības priekšmetu gatavošanu. Noderēs labākiem laikiem.
Žēl, ka neapskatīju, kas parkā norisinājās uz abām skatuvēm. Ceru rīt labot situāciju. Ja izčammāšos uz turieni, jo ir arī citi gājieni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru