trešdiena, 2018. gada 18. aprīlis

Norstat Latvija AS

Šodien biju uz darba pārrunām Norstat Latvija AS Zemitānu ielā 2b. Ēkā, kas saucas Zemitānu biroji.
Šī iestāde nodarbojas ar telefonintervijām. Nav jāskraida pa dzīvokļiem un jācer, ka būs kāds, kas atsauksies un atbildēs uz jautājumiem.
Kad ierados pie dažiem datoriem jau sēdēja intervētāji un darbs noritēja pilnā sparā. Atbildīgā kundze bija ļoti laipna, mēs aprunāties aizgājām uz citu telpu, lai netraucētu tos, kas strādā.
No kundzes uzzināju, ka darbs būs pēcpusdienas maiņā, līdz deviņiem vakarā. Tiek slēgts kolektīvais līgums, kura ietvaros netiek apmaksātas slimības lapas un atvaļinājums, toties ir strikta stundu likme un elastīga bonusu sistēma, kas atkarīga no nointervēto cilvēku skaita un nostrādāto stunsu skaita.
Būs jāpiestrādā pie dikcijas, jo savas zobu problēmas dēļ man vienmēr jācenšas runāt artikulēti un izteikties skaidri, lai mani varētu saprast.
Katrā gadījumā man potenciālā darba vieta patika, piektdien dodos uz turienu uz apmāībām, pēc kurām iespējams noslēgšu līgumu.
Vēl viena lieta - katru trešdienu darbinieki iesniedz savu potenciālo darba grafiku nākamajai nedēļai. Tas laikam tādēļ, lai priekšniecībai vieglāk saplānot veicamo darbu apjomu un iespējamo rezultātu.
Cik sapratu, man kā otrās grupas invalīdei vēl pienāksies nodokļu atlaide. Nezinu, kā tas izskatīsies naudas iztiksmē.

5 komentāri:

  1. uz mani Norstat var necerēt, es svešiem numuriem neatbildu :D
    es nez, kaut kādas pensionāru tantes varbūt ir sajūsmā, kad viņām šitā zvana un var parunāties

    AtbildētDzēst
  2. kas ir kolektīvais līgums?

    AtbildētDzēst
  3. Tas ir tads papirs, kura rezultātā neapmaksā slimības lapas un atvalinajumu, bet ir vesela kaudze bonusu sistēmu, kurus darbinieks saņem naudas izteiksmē. Vismaz tā es to sapratu.

    AtbildētDzēst
  4. Ka tad beigās tur sanāca ar to darbu? Kads tas bija, cik grūts vai viegls, cik izdevigs?

    AtbildētDzēst
  5. Es no tā darba aizgāju. Uz darba dienas beigam kluva pagrūti daudz runat, mute atri kļuba sausa. Par izdevīgumu grūti spriest - tur viss bija atkarīgs no interviju skaita, ko izdevas sadabūt. Jo vairak nointervēto, jo lielaka alga.Plus pie visa dažādi sīkumi, kurus piefiksēja administrators, kurš sēdēja ar intervētajiem vienā telpā. Kopā gan sanāca minimālās algas līmenī.

    AtbildētDzēst