pirmdiena, 2018. gada 5. novembris

Dabas muzejs

Vakar pa dienu kopā ar dēla jauno pasiju izmantojām savas atlaižu kartes - viņa starptautisko studenta karti, jo mācās Tartu, es - savu invaliditātes apliecību un bezmaksas iespēju valsts muzejā izstaigāt ekspozīciju pa brīvu.
Biju domājusi viņu pie viena vēl ievest ķirbju izstādē muzeja telpās, bet nebiju apskatījusies izstādes beigu termiņus un tagad nožēloju, ka pagājušo nedēļu nepaņēmu viņu līdzi. Izstāde jau bija beigusies.
Toties izstaigājām visus četrus ekspozīcijas stāvus (piektais un sestais bija slēgts apmeklētājiem). Vienīgais, ko nožēloju, ka mobilo biju aizmirsusi mājās, tā ka bildes laikam jau izpaliks. Ja vien meitēns nesaliks feisbukā to, ko sabildēja pati.
Ekspozīcija kā tāda nav mainījusies gadiem ilgi. Vienīgās izmaiņas (un tās laikam ir visos muzejos jau gadiem ilgi) - garderobistes vakance nepastāv kā šķira. To jau pamanīju iepriekšējos gados apmeklējot Kara muzeju, kas visā pasaulē ir par brīvu.
Es savā ziņā tomēr jūtos apmierināta, jo laiks bija pavadīts lietderīgi, kaut arī no mājas devos laukā visai negribīgi. Vismaz atsvaidzināju savas atmiņas par Dabas muzeja ekspozīciju. Un ciemiņam parādīju interesantas lietas. Viņai interesants likās viss.
Katrā gadījumā mēģināšu izmantot iespēju arī uz citiem valsts muzejiem aiziet un paskatīties, vai tur nav kas mainījies.

7 komentāri:

  1. kara muzejs, kas visā pasaulē ir par brīvu/ ??? tas muzejs braukā pa pasauli?

    AtbildētDzēst
  2. Gribēju ar to teikt, ka visā pasaulē tur esošie kara muzeji ir par brīvu. tas nav izdomāts tikai pie mums.

    AtbildētDzēst
  3. Sak, visā pasaulē, ja? Tad jau ir visa pasaule apceļota, lai šo apgalvotu? Man gan google izdevās atrast, ka šāds apgalvojums neatbilst patiesībai un mūsu kaimiņi pieprasa maksu un tirgo biļetes nez kāpēc???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man par Niue arī ir pretrunīga info. Palieku domīgs, šķiet, ka kaut kas nav īsti lāga

      Dzēst
    2. Jājautā kuri kaimiņi. Man no pasaules apceļotājiem ir ienākusies cita informācija, kuru arī publiskoju.

      Dzēst
    3. forši, ka Tev daudzi pazīstami cilvēki apmeklējuši kopā 195 valstis un visur apmeklējuši kara muzeju un, ja tāds valstī vispār ir, tie visi bijuši par velti.
      apgalvojumi 'visā pasaulē/Eiropā', 'nekur citur' un tml. vairāk iederas delfu komentāros un lumpeņu sarunās

      Dzēst
    4. Ko lai dara, ka iegūtā informācija par Kara muzeju brīvo vai nebrīvo apmeklējumu dalās divās nometnēs. Labāk nestrīdēsimies par to.

      Dzēst