pirmdiena, 2023. gada 21. augusts

Patīk man visādus linkus vākt. Gan vēsturiskus, gan ne pārāk

Bet, ja tā padomā - jebkurš links par jebkuru tēmu ir zināmā mērā vēsturisks, jo pat tas laiks, pirms piecām minūtēm, jau ir vēsture. Nemaināms noticis fakts.

  1. YouTubē uzdūros šim klipam. Puisis runā par vēsturiskām tēmām, tai vietnē ir padaudz viņa veidotu sižetiņu. No Krievijas, bet ne Krievijas pasaules neredzējumā. Protams, man dažubrīd daži nelieli akcenti likās nedaudz tendenciozi, bet tie jau tikai piesitieni. Puisis piedāvā pārbaudāmus faktus, kurus pie vēlēšanās un intereses var pārbaudīt un veidot varbūt no viņa neatkarīgus secinājumus.
  2. Te vēl nedaudz par Openheimeru.
  3. Pangeja jeb subkontinents.
  4. Un tikai - visu cieņu.
  5. Valstis, kuras neeksistēja. Runa par, vismaz manai paaudzei noteikti, to, ka vēstures stundās tika mācīts par Krievijas senatni. Un klipā runā par to, kā tomēr bija... Klips krievu valodā. Gan jau, ka būs vēl kādi, kuri saprot to valodu.
  6. Tas varētu būt interesanti un noderīgi. Par enerģiju cilvēkā.
  7. Par to, kas notiek Zemeļkorejā.
  8. Šis links ved uz klipu kolekciju un sasaucas ar punktā 5. piedāvāto tēmu. Autors tas pats. Atgādinu - klipi krievu valodā un par Krievijas vēsturi reālo rakts un mēģināts ko skaidrot. Apsolu, ka par Latvijas vēsturi rokot palielināšu intensitāti.
  9. Par Garlību Merķeli.
  10. Atklājums saistībā ar cilvēka asinīm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru