svētdiena, 2023. gada 13. augusts

Seriāls: Veģmaks (Ведьмак / Wiedźmin / Wiedzmin)

Valsts: Polija

Izlaides gads: 2002

Žanrs: fantāzija (pēc Andžeja Sapkovska darba motīviem), 13 sērijas

Režisors: Mareks Brodskis

Pirmo reizi skatījos šo seriālu šīs tūkstošgades sākumā, visai drīz (teiksim tā) pēc seriāla iznākšanas uz TV iznākšanas. Protams, tulkojumā krievu valodā. Jau toreiz iepatikās. Nu, ne īsti tāpēc, ka galvenās lomas tēlotājs - visai ļoti pievilcīgs vīrietis (nu, sievietes reizēm ļoti "uzķeras" uz kāda aktiera vizualismu 😇). Patika sižets, sižeta vēstījums... 

Ja sižetu jāraksturo, to vienkāršoti varētu izteikt: "viss seriāls ir mākslīgi mutēta cilvēka gājiens cauri dzīvei, lai nonāktu pie kādām patiesām vērtībām. Vērtībām ne naudas izteiksmē. Tas, ka seriāla vide ir fantāzijas radīta pasaule, nemaina mesidžu. 

Pēc filmas noskatīšanās bija vēlme izlasīt arī grāmatas, pēc kuru motīviem seriāls uzņemts. Arī tagad vēlme nekur nav pazudusi. Neteikšu, ka nebija iespēja. Reiz manā rīcībā nejauši nonāca tieši šie Sapkovska darbi krievu valodas tulkojumā. Diemžēl druka bija pasmalka, tas ļoti apgrūtināja lasīšanu; noliku grāmatu plauktā pagaidīt labākus laikus. Un tā tā grāmata arī "aizklīda" kaut kur nezināmās tālēs neizlasīta.

Zinu, relatīvi nesen Netflix uzņēmis šim seriālam rimeiku vai kā nu to sauc. Mani draugi, paziņas Netflix darbu nolīdzinājuši ar zemi tik ļoti, ka nav velmes skatīties.

Drošāk, labāk meklējiet neta ārēs poļu seriālu. 40 minūšu apmēram garuma 13 sērijas laikam jau droši skatās maratona režīmā, jo iesūc, nelaiž vaļā...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru