sestdiena, 2023. gada 30. decembris

Gada beigu noskaņās....

Tāds pārdomu plūdums gada pēdējās dienās. Par vairākām tēmām. Neņemiet ļaunā, ja kur šerpi sanāks...

Iesākumam tā nedaudz par pašas blogu. Kaut kā "WTF?" ieslēdzies. Proti, ja pamazītēm mana bloga skatījumu statistika, kuru periodiski apskatos lapas "aizmugurē", bija plus mīnus ap tūkstotis mēnesī, tad tagad, apmēram pēdējo pusgadu, uzlekusi jau krietni virs diviem tūkstošiem. Šorīt apskatīju, pat nepilni trīs ar pusi tūkstoši skatījumu. Patīkami, protams, nenoliedzami. Tomēr arī tāda kā neizpratne zināma. Nu, pastāvīgie mani lasītāji taču redz, lasa visus tos manus vāvuļojumus par ļoti dažādām tēmām. Nu nav tā, ka raksti veidojas tikai un vienīgi vienā tēmā. Man te tiešām žagatas ligzdas un sieviešu rokassomiņas variants; teksti ļoti dažādās tēmās. Un - tiešām kādam noder? Neizpratne tomēr patīkama, kādu esmu ieinteresējusi.

****

Zināmā mērā jau kļuvuši kaitinoši militārie konflikti. Gribas tiem konfliktu uzsācējiem pajautāt: "Jums nekā prātīgāka darīt nav ko? Aiz garlaicības, vai, kauties lienat?". Kaut ko no šī cikla. Krievijas iebrukums Ukrainā; neesmu dzirdējusi, ka Sīrijā tā "kaušanās" būtu beigusies; Izraēlas problēmas ar Gazas sektoru; te vēl ziņa pasprukusi par aktivitātēm Ziemeļkorejas apkaimē... Var jau būt, ka vēl kur šāda tipa aktivitātes risinās, vismaz man nav informācijas.

Zemapziņas vēlme tiem "kaušļiem" kā maziem bērniem atņemt viņu "rotaļlietiņas", tās utilizēt, pašus konflikta uzsācējus "kaktā uz zirņiem uztupināt". Nu kaut kā tā, par cik uz mūsu mīļās Zilās planētas problēmu pietiek arī bez tiem "kautiņiem". Nesākšu skaitīt tās problēmas, katram gan jau ka savs problēmu saraksts, un katrs no sarakstiem būs pareizs un aktuāls.

Kā utopisku vēlējumu gribētos - Lai Visas Pasaules Valstis Utilizē Militārismu un Pievēršas Ikdienas Dzīves Sakārtošanai Savā Reģionā.

****

Laikam esmu pārāk naiva un utopiska, bet grūti pieņemt tos cilvēkus, kuri visādos līmeņos uzvedas agresīvi, kuru dzīves kredo ir agresija visādās izpausmēs. Ne tikai karošanas vēlmē, arī kaušanās kā problēmu risinājums, līdzcilvēku "apriešana" jebkurā iemeslā utt. Labāk no šīm agresijas izpausmēm nevienam labāk nekļūst. Pat pašam agresīvistam.

*****

Kaut kā reizēm gribas mest kaut ar spilvenu tiem, kuri nu visās nelaimēs vaino valdību. Pie kam valdība iespaido esošo lietu kārtību virspusējos vilcienos, vadlīnijās. Tā vismaz saprotu. Bet nenotīrītos celiņus, visur samētātos atkritumus, kuri īpaši redzami pēc sniega nokušanas utml. nekārtības apkārtnē valdība nu nekādi neiespaido. Katra paša individuālais kultūras un uzvedības līmenis.

Cik nu no mana metrs ar kepku, katram pašam jātiek skaidrībā ar lietu kārtību savā apkaimē un tikai pēc tam, kur beidzas katra paša varēšanas un prasmju iespējas, jāvēršas kādās nebūt iestādēs ar kādām pretenzijām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru