svētdiena, 2023. gada 3. decembris

Grupas GREGORIAN koncerts arēnā Rīga

Vakar vakarā bija iespēja dzirdēt un redzēt tiešajā vācu mūzikas grupu Gregorian. Nē, ne jau pati kaut kad iepriekšpārdošanā biļeti nopirku. Patrāpījās "pēdējā brīža" piedāvājums liekas biļetes veidā. Cilvēks, kuram iesākumā bija paredzēta šī biļete, nevarēja ierasties. Un vai tad biļetei zudumā jāiet? 

Vispirms jau nokļūšana koncertā. Iesākuma informācija - koncerts sākoties 20.00. Norunājām ap 19.30 satikties pie ieejas arēnā. Man jau turp nokļūšana ideāla, tik jāsaprecizē 24.autobusa kustības laiks. Nokļūšana - "no lieveņa līdz lievenim". Bijām, satikāmies pat pirms laikam tiem 19.30. Arēnas garderobes pasākums - pārsteidza. Līdz šim nekur, nevienā kultmasu pasākuma vietā ar garderobes piedevu neesmu saskārusies ar to, ka par mēteļa uzglabāšanu iestādes garderobē būtu jāmaksā. Šeit - eiriks par vienu mēteļa vienību.

Tikai ieejot zālē sapratām, ka koncerts jau sācies. Izrādījās, ka biļešu pircēja sajaukusi laikus. Tiesa, nokavējām relatīvi nedaudz. Bet arī - informācijā, kura bija ievietota Facebook vietnē, kā koncerta sākuma laiks uzrādījās 20.00. Varbūt tāpēc netika ieskatīts precizējums biļetē...

Labi, īsti nesapratu, par ko tika dziedāts. Bet vienalga - kopskaņa, koncerta noformējums, pasniegums aizrāva un katras dziesmas izskaņā "Kāpēc tik ātri beigusies šī brīnišķīgā melodija?" Protams, kaut kā biju palaidusi garām kādas informācijas par grupu, tādēļ man tā sanāca kā jaunatklājums. Kaut arī grupa nav no jaunajām. Spēcīgas balsis. Man patika un nenožēloju.

Tiesa,nedaudz avenes pabojāja meitenes aiz muguras. Kaut kā neiederējās šajā koncertā fanātiski sajūsmas kliedzieni, kuri ik pa mirklim izlidoja no meiteņu mutes. Tie "kviecieni" laikam ka vairāk iederētos kādas citas grupas, ar citu mesidžu koncertā. Bet laikam veca kļūstu un piekasīga.

Bildes - vairāk krāsu un atmosfēras noskaņai. Ne pašas grupas tuvplāniem. Nē, vieta šajā ziņā ideāla, skatuves vieta pārskatāma, nekas neaizsedza skatu. Tomēr - jūtu, ka laikam jācenšas iegādāties citu aparātu tieši bildēšanas funkcijai. Sāk niķoties jau kadra izvēles laikā. Tā ka. neņemiet ļaunā un tveriet noskaņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru