pirmdiena, 2022. gada 18. aprīlis

Eksperiments - turpinājums, varbūt dziļāks skatījums ar dažiem "kāpēc"

Pirms dažām dienām jau rakstīju par šo tēmu. Sarakstīju daudz, bet principā uzskaitīju zināmas lietas. Jautājumi palika esot un man neatrodam atbildi.

Pirmais laikam jau ir retoriskais "Kāpēc tas viss radās?". Neatkarīgi no zinātniskā skatījuma vai teoloģiskā. Tātad - Kāpēc radās Zeme un viss dzīvais uz tās. 

Zinātnieki skaidro ar kaut kādu Visumā klejojošu daļiņu "sarunājumu", "sabiezēšanos" un rezultātā planētas izveidošanos, tad vēl no kosmosa "klāt pienāca" kaut kādi vienšūņi, kuri pamazām pārtapa daudzšūņos un visā pārējā dzīvajā radībā. 

Teologi stāsta par to, ka Dievs/citu reliģisko strāvojumu Dievi izdomā, ka vajag Zemi radīt, pie viena radīt cilvēkus - vīrieti un sievieti.

Un te tiešām ir tas neatbildētais "Kāpēc". Kāpēc tām daļiņām bija nepieciešams sagrupēties, lai izveidotu šo planētu? Kāpēc Dievam/Dieviem bija nu akūti nepieciešams to visu radīt? Konkrētas atbildes neesmu sastapusi.

Toties nepamet sajūta, ka mēs, Zemi apdzīvojošie, esam kaut kāda pasākuma eksperiments. Eksperiments, kurš visu liku turpinās. No cikla, kaut kas attīstībā noiet greizi, uzmetam ko meteorītam līdzīgu - dinozauri "pa kāju" aiziet kā neveiksmīgs mēģinājums. Uzražojam Grēku plūdus, noslīcinām cilvēci - tur arī eksperiments "pa kāju" aizgājis. (Nu labi, kādus izredzētos dzīvus atstājam kā sēklu turpmākam).

Cilvēku rasu dažādībā. Un ja nu eksperiments? Mēs zinām četras - baltā rase, afrikāņu rase, aziātu rase un Amerikas indiāņu rase. Cik zināms, neandertālieši, kromaņonieši, kurus arī varētu nosaukt par atsevišķām rasēm, izmiruši. Vēl palikusi piektā rase, ja to tā var nosaukt, jetiji-sniega cilvēki. Par šo īpatņu eksistenci realitātē gadiem strīdas. Kāds redzējis, kāds nofotografējis, kāds mēģina pierādīt viltojumu. Tad kā tur ir patiesībā?

Pie viena jautājums - ja reiz Dievs radīja divus cilvēkus, Ādamu un Ievu, un pēc tam viņus izraidīja no paradīzes, jo sagrēkojās. Tad kā no šiem diviem cilvēkiem radās daudzi, daudzi, daudzi citi cilvēki? Iesākumā noteikti bija incests, ko baznīca īsti neatzīst. Bet fakts paliek fakts. Kā tad dogmatiskā baznīca skaidro šo notikumu?

Dzīvnieki, kuri tomēr izdzīvojuši pēc visādām uzsūtītām kataklizmām? Populārākais ir Lohnesas ezera briesmonis - Nesija.  Kaut arī to ir mēģināts apstrīdēt. Vispār, kārtējais neatbildamais "Kāpēc".

Citplanētiešu vizītes uz Zemi. Ja viens, divi cilvēki mēģinātu pozicionēt kā citplanētiešu nolaupītus un pētītus - nu, pasmaidām un noliekam plauktiņā. Bet viņu ir daudz un ar visām folijas cepurītēm. Ignorēt grūti. 

Incidents Rozvelā? Ja tur nu nekas citplanētisks nebūtu noticis, tur neizveidotu notikumam veltītu muzeju.

Grūti noliegt citplanētiešu vizītes pie mums, tik par grūti tās apstiprināt. Vienīgais puslīdz skaidrais - viņi šurp ierodas (ja ierodas) mūs papētīt. Papētīt no zinātniskā viedokļa. Un atkal kārtējais jautājums no cikla "Kāpēc viņiem tas vajadzīgs?"

Jautājums atklāts paliek gan par Kallasa kalnu Tibetā, gan par to, kas slēpjas zem Antarktīdas ledājiem. Antarktīda esot apledojis kontinents...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru