svētdiena, 2022. gada 3. aprīlis

Armija, karš un šis tas varbūt vēl

Varbūt nedaudz atkal paplūdīšu tēmās, kuras esmu jau iepriekš apskatījusi. Pirmo reizi par karu kā tādu rakstīju 2016. gadā, pēc tam 2017.gadā. Pēc vēl kādos citus rakstos kādos apakšpunktos ieminējos. 

Drusku padomājot par pašreizējo situāciju tik virspusēji, jo neesmu īsti speciāliste. Tomēr, domājot par to, ka, ja nu vajag to armiju, tad kāpēc ne pēc Šveices armijas parauga, kur manā skatījumā ir vidējais aritmētiskais no "regulārā armija + zemessardze"?

Kas attiecas uz Krievijas - Ukrainas karu. Laikam jau dienas laikā medijus aplidos kaut kas no šī, no Ņevzorova pieminēta viņa Telegram kanālā. 

Esmu tomēr laikam nelabojama utopiste, bet laikam jau būtu prātīgāk, ja planēta, visas, visas, visas valstis "samestos kopā" un, ja nu ļoti tie militārie aksesuāri kaut kam vajadzīgi, ierīkotu planētai vienotu militāru vienu bāzi, pārīti militāru poligonu un pārīti militārās tehnikas rūpnīcu un viss. Ja vajadzīgi treniņi, nu kaut kā noregulētu to, lai planētas karakalpi vienotā solī apgūtu jaunievedumus. Ja nu kāda valsts sadomātu militāri "plūkties" ar kādu citu valsti - abām valstīm uz motivēta lūguma pamata izdotu tos ieročus ierobežotā daudzumā, ierādītu kādu pavisam neitrālu teritoriju (kaut Ziemeļpolā), kur izkauties un pēc pa mājām sakārtot dzīvi vadoties no "kautiņa" rezultātiem. bet - tiešām ideja utopiska kaut vai tāpēc, ka pasaule nav izaugusi līdz tādam līmenim.

Joprojām uzskatu, ka karu uzsāk tas, kas nemāk civilizēti uzvesties un atrast problēmai risinājumu konstruktīvi. Tas, kurš ir par trulu, lai domātu jel ar kādu ķermeņa daļu.

**************

(Tikai P.S. Jautājumi še - kur ko garām esmu nošāvusi?

1. Nedaudz vērtējuma. 

2. Netālu no Ukrainas notikumu sākuma.

3. Tikai neliels viedoklis.

4. Neliels skats no malas pašmāju notikumos.

5. Neliela neziņa virsraksta formulējumā.

6. Maza atkārtošanās.

7. Kaut kas par kaut ko).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru