ceturtdiena, 2022. gada 14. aprīlis

Eksperiments

Par savu skatījumu uz Dieva esamību izteicos jau neilgu liku atpakaļ. Daudz neizplūdīšu jau reiz cilātā tēmā.

Daudzi gan netā, gan dzīvajās sarunās izsakās par to, ka šobrīd aktuālā vakcinēšanās nav īsti pareiza, jo vakcīnas eksperimentālas, nedrošas. Nu, kaut kā šajā vilnī. Bet piedodiet, eksperiments ne eksperiments, pandēmijas laikā zinātnieki+mediķi "bakstās" lai atrastu apmierinošu līdzekli pret saslimšanu. Tas, ka neatliek zināmā mērā pārbaudīt katra individuālā cilvēka reakciju uz šo zāli - nu, selavī. Mana negatīvā reakcija uz tādu gadiem pārbaudītu medikamentu kā ambicilīns tika noskaidrota jau apmēram pirms 30 gadiem (Vai tāpēc šis medikaments ir izņemts no aprites? Laikam jau nē, jo kādiem taču palīdz.) Māsai ir slimīga alerģija uz kaķiem, koka celtnēm. (Vai tāpēc visi kaķi ir iznīcināti un koka celtnes arīdzan?). Manas mammas māsasvīram tā pati nelaime ar suņiem - bet tie dažāda lieluma un paskata kustoņi ļepato pa pasauli.

Atgriežoties pie eksperimenta tēmas.

Tos, kuri vaimanā par to, pretkovida potes esot eksperimentālas un cilvēkus pārvērš par izmēģinājuma trusīšiem, varu nedaudz nomierināt. Mēs tādi jau esam, un tūkstošiem gadu. Pamatojums? Zemāk izteikšos.

Jau vairāk kā gadsimtu eskistē, stabili nostiprinājusies Darvina Evolūcijas teorija. Šad tad uzplaiksnī kāda informācija, kura kādā eksistējošas teorijas "stūrī" mēģina apgāzt dotos uzstādījumus. Bet neparādās nekas, kas pilnībā nomainītu vienu teoriju pret citu, adekvātāku.

Labi, lai paliek tā teorija kur viņa ir. Ir cits kas sakāms.

Ne tikai Bībelē, bet arī senākos rakstos (piemēram, šumeru) ir stāstīts par to, kā dievs/dievi sadusmojušies uz cilvēkiem par viņu nejauko darbošanos un uzsūta Grēku plūdus. Ļaujot no nelaimes izglābties tik kādiem nebūt izredzētiem, noteiktiem cilvēkiem. Tas Bībelē pieminēts, pirms tam daudzu iepriekš dzīvojošu tautu leģendās. Vai tas nav kāda no citurienes izvazāta eksperimenta sekas? Tas ir - radītā civilizācija sastrādājusi lielas muļķības, tad nu nah' to visu, iztīrīsim un sāksim no jauna.

Tāpat, daudzos mītos (arī Bībeles mitoloģijā) dievs/dievi no kaut kā rada to pirmcivēku. Tukšpadsmit ticamības? Bet kaut kur taču pamatojums tam visam, Pat teiksmas tukšā vietā nerodas; noteikti bijis kāda pirmtrieciens tam visam.

Vai senču senčiem bijis zināms atomierocis? Neziņa stiprā mērā iestājas pēc stāstiem Bībelē par Lata sievu, kura par sālsstabu pārvērtās atskatoties uz Sodomu un Gomoru, pēc izrakumiem Mohedžo-Daro. Un lasot par sanskirtā pieejamiem Indijas tekstiem par vimanām un citiem lidojošiem līdzekļiem. Un ja nu tomēr tas ir patiesība?

Zinātniekiem radušās mīklas par Lieldienu salu kolosiem, Centrālamerikas tempļiem, pilsētu Titikakas ezera salā?

Ja nu ne citplanētieši, bet paši savā attīstībā?

Vispār, te jautājumu vairāk kā atbilžu.  pat tai pašā cilvēka radīšanas situācijā. Dievs no māliem radījis cilvēku, vīrieti. No viņa ribas sievieti. (tik dīvaini - ribu anatomiskais skaits gan vīrietim, gan sievietei vienāds. Bet nu lai paliek). Citos ticējumos arī dievi, dievības kuri radījuši pirmos cilvēkus.

Zinātnieki "aizrakušies" ka ir viens pirmvīrietis, bet divas pirmsievietes. Drusku jāparakājas neta ārēs, gan jau infa atradīsies.

Vēl drusku par patlaban visur sastopamajām vēstures mīklām. 

Tasili (Ziemeļsahāra) kalnos freskas ar cilvēkiem, kuru galvās it kā uzvilktas ķiveres. Naskas zīmējumi, kuri saskatāmi praktiski tikai no gaisa. Titikakas ezera krastā celtā akmens pilsēta, Lieldienu salu mēlgalīti, šur tur Dienvidjūŗu salās arī sastopamas akmens celtņu atliekas.

Kad Kolumbs piestāja Centrālamerikā, viņš dzirdēja, kaut gan - galvenokārt jau Kortess iekarošanas gājienā pa pašreizējās Meksikas teritoriju - dzirdēja par baltādainiem, bārdainiem cilvēkiem, kuri kultūru atveduši.

Tas kas tie varētu būt? Aizlaikos kopā ar veselu kontinentu pazudušie Atlantīdas iedzīvotāji? Par Atlantīdiešiem jau Platons runāja atsaucoties uz senākiem rakstiem Aleksandrijas bibliotēkā.

Kādus noslēpumus sevī slēpj 10 lielākās bibliotēkas pasaulē? Un ko sevī slēpj sarakstā neietvertā, bet neiedomājami bagātā Vatikāna bibliotēka? Visas tās bibliotēkas - ja nu tā kārtīgi parakātos tajos krājumos - kādi brīnumi, līdz šim nezināmi atklātos pasaules vēsturē? Šumeru ķīlraksti, ēģiptiešu raksti - nu, tik, cik mums "pasniedz" sadzīviski, praktiski teksti.

Dažādie cilvēces attīstības atzari? Piemēram, neandertālieši? Dzīvnieku, augu attīstība norisinājās puslīdz līgani, bez zināmiem izteiktiem atzariem....

Kas notika ar Lemuriju, par kuru vismaz kādu laiciņu atpakaļ runāja zinātnieki? Un kas ir tie milži, kuru skeletus esot atraduši kaut kur pie Ķīnas? Cilvēka pēdas nospiedums blakus dinozaura pēdas nospiedumam?

Un kā uztvert tos, kuri apvienojas ufologu kompānijās un skraida riņķī ar folijas cepurītēm? Var jau par viņiem pasmaidīt. Bet - tukšā vietā nekas nerodas. Kur sākas pamats šīm dīvainībām? 

Un ko sevī slēpj Kailasa kalns Tibetā. Dodu divus linkus, kuros ir apraksts par šo kalnu. Šeit un šeit.

Vispār jau jautājumu ļoti daudz. Atbilžu arī varētu būt visai daudz. Tomēr viena, manā uztverē, paliek un ir samērā reāla - dzīvība uz zemes ir eksperimenta rezultāts. It īpaši cilvēce kā tāda. Un "kļūdas ražošanā" tiek likvidētas iespējamiem līdzekļiem - tā sauktie Grēku plūdi, iespējamās atombumbas Sodomā, Gomorā, Mohedžo-Daro.... Kādas cilvēku rases (kaut to pašu nendertāliešu) izmiršanas veicināšana....

Var jau būt, ka tajās lielajās, grāmatām ļoti bagātajās bibliotēkās, slēpjas atbildes un to, kāpēc cilvēki te, uz šīs planētas, ir un kāda ir viņu esības pirmmisija un ko viņi ar šo pirmmisiju ir sastrādājuši tik ļoti nepareizi, ka periodiski tie, kurus dēvē par dieviem, cilvēkus kā sugu "aizslauka mēslainē"?

Jautājumu daudz, neziņas vēl vairāk.

Varbūt kādreiz atgriezīšos vēl pie šīs tēmas, bet pagaidām esmu izteikusies. Ņemiet par labu un paldies, ka izlasījāt līdz galam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru