pirmdiena, 2024. gada 3. jūnijs

Jautājumi kristiešiem

Šo arīdzan esmu skatījusi jau vairākkārt iepriekšējos rakstos. Gan jau, ka atradīsiet pārskatot manis iepriekš rakstīto. Šoreiz tā koncentrētāk un drīzāk kā jautājumus, uz kuriem ceru kaut kad saņemt konstruktīvas atbildes.

Es par Bībeles stāstiem par cilvēka izcelšanos.

Kristīgā baznīca nosoda laikam ka incestu. Bet tajā pat laikā Bībeles stāsts par cilvēku izcelšanos tieši balstās uz incestu. Gan stāstā par Ādamu un Ievu, gan stāstā par Noasa šķirstu. Proti - ja reiz Ādams un Ieva bija pirmie cilvēki, Dieva radītais cilvēku pāris, visu cilvēku cilti radošais pāris, tad tehniski - sakiet, kā, ja ne ar barga incesta līdzdalību jau pēc dažām paaudzēm cilvēku cilts kļuva daudzskaitlīga? Ievai laikam ka nācās kā trušu mātei dzemdēt visu laiku, Ādamam savas meitas piegulēt, viņa dēliem ar māsām...Pie viena: ja jau Dievs izdzina Ādamu un Ievu no paradīzes plikus un neko nemākošus, sakiet - kā Ieva zināja, kā ar bērniem apieties? Kā abi iemācījās dzīvot un iztikt ārpus Paradīzes? Ņemot vērā to, ka Ievai īsti nebija laika ar sadzīviskām lietām ņemties, jo visu laiku bērnus dzemdēja un ar viņiem darbojās? Citās reliģijās dievs/dievi cilvēkiem iemācīja to, šito un vēl kaut ko, bet kas Ādamu un Ievu iemācīja viskautkam? Ir taču zināmi gadījumi par tā sauktajiem Maugļiem, kuri bez vecāku mācīšanas citā vidē auguši... Sakiet, kā?

Par Noasu attiecībā uz ļoti stipru incestu viņa pēcnācēju līmenī var to pašu teikt. Tiesa, še jau Noasa ģimenes locekļi jau zināja sadzīves visādus knifiņus.

Pie viena. Kā katoļu mācītājs, kurš devis celibāta zvērestu, var dot jel kādu padomu vīrietim un sievietei ģimenes dzīves peripetijās un bērnu audzināšanā, ja pašam nav nu nekādas nojēgas un pieredzes par šīm problēmām?

Ceru, ka kādam ir kādas konstruktīvas atbildes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru