otrdiena, 2021. gada 23. februāris

Par narkotikām runājot

Visās valstīs ir stingra kontrole narkotiku pārvadātājiem, talkā pat tiek ņemti suņi, lai šo vielu atrastu braucēju bagāžā. Ber uzķeras jau tikai sīkās mušas. Cilvēku izdomai nav robežu, tādēļ vienmēr atrodas nelegālie ceļi, kā šo "preci" ievest katrā konkrētā valstī.
Līdz ar to lielas "bonzas" paliek nesodītas, tāpat arī tie, kuriem izdodas narkotikas veiksmīgi dabūt pāri robežai.
Pagaidām cīņa pret narkotiku lietošanu ir ar mazu pašatdevi. Vai nebūtu laiks kardinālākiem mēriem pēdējo gadsimtu mēra likvidācijai?
Oficiālā statistika gan to īpaši neuzrāda, bet lasot visādas ziņas internetā, reizēm paskatoties tās TV, radies iespaids, ka no narkotiku pārdozēšanas mirst apmēram tik pat daudz cilvēku cik no pārējām kaitēm kopā ņemot. Vai nav pienācis laiks lielos narkodīlerus pasludināt par masu slepkavām un sodīt attiecīgi šim terminam? 
Gan jau ka valstīs, kurās masveidā audzē augus ar izteikti narkotiskām īpašībām, zina, kur atrodas šīs plantācijas. Attiecīgās valsts varas iestādes taču var šīs plantācijas iznīcināt piemērojot visus sev pieejamos līdzekļus un tos, kas šīm sankcijām pretojas, sabāzt cietumos u.c.tml. vietās. 
Es uzskatu, ka narkotiku audzēšana, lietošana ir pēdējo simtgažu mēris, no kura jātiek vaļā. Narkobaroni, lielie narkodīleri apzināti ražo un izplata masu iznīcināšanas līdzekli, kurš pārsvarā skar gados jaunus cilvēkus produktīvā vecumā un iznīcina tos. Tāpat tiek veicināta cita tipa noziedzība, jo narkotiskās vielas maksā noteiktu cenu un no narkotikām atkarīgais ne vienmēr var šo summu atļauties. Līdz ar to rodas dažādi kriminālpārkāpumi, lai no narkotikām atkarīgais tiktu pie līdzekļiem kārtējās devas iegādei.
Mans priekšlikums būtu valsts iestādēm, pašiem narkotisko vielu ražotājiem un lielajiem vielu dīleriem atrast kādu kompromisu narkotiku izplatīšanā. Varianti var būt visādi, bet "uzsēdināt uz adatas" vai ka citādi padarīt  par narkomāniem cilvēkus reproduktīvā vecumā ir noziegums, no kura jātiek vaļā. Un, manuprāt, tas nemaz nav tik grūti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru