trešdiena, 2021. gada 3. februāris

Vēl daži novērojumi

  1.  Par ēdināšasnu skolās. Tur kaut kas jāmaina pašā sistēmā. Parasti virtuves darbinieces ēšanas starpbrīdim tuvojoties saklāj katrai klasei galdus tā, ka skolēns atnākot uz ēdamzali var piesēsties pie galda un ēst. Tomēr - tiem, kas uz ēdnīcu atnāk pirmie, ēdiens vēl ir silts. No ēdnīcai tālakām skolas klasēm nākošajiem jāsamierinās ar jau padzisušu ēdienu. Un padzisis ir padzisis. Ne pārāk garšigs. Tā zināmā mērā ur padomjlaika atlieka. Mēs visi tam esam gājuši cauri. Es vidusskolas klasēs mācoties vispār skolā nepusdienoju, zināju, ka mājās būs kas uzēdams. Pie viena glāba tas, ka dzīvoju netālu no skolas un pēc stundām ātri tiku pie normāli siltas maltītes.
  2. Šogad ziema ir ziemīga visā Latvijas teritorijā, cik nu izdevies uzzināt no dažādos Latvijas reģionos dzīvojošiem paziņām. Ilgus gadus ziema bija puslīdz ziemīga republikas ziemeļu rajonos kur klimats kontinentālāks. Latvijas īpatnība. Un, varbūt mani kāds apstrīdēs, ASV ar savu milzīgo teritoriju arī pārdzivo visas klimata īpatnības. Ja ziemeļu štatos ziemas laikā parādās sniegs un ziema pilda savu sniega plānu, tad Meksikas līcim tuvajos štatos, piemēram Floridā, sniegs ir eksotika kas var uzrasties reiz tūkstoš gados un arī tad uz īsu brīdi. Kā mans dēls vakar izteicās, Kalifornijas laukos, ārpilsētas īpašumos vecāki no siena ķīpām ar mākslīgā sniega palīdzību veido slidkalniņus saviem bērniem, lai tie štata siltajā  klimatā gūtu iespaidu par ziemu un ziemas priekiem.
  3. Savā ziņā koronas vīrusa dēļ radītie ierobežojumi preču iegādē ir kaitinoši traucejoši. Lielveikalos var iegādāties pirmās nepieciešamības pārtiku un dažas higiēns preces. Bet intīmo velu, ziemas apavus u.tml. ne. Ieskaitot sezomas virsdrēbes. Mums, Ludzā, ir aizvērušies divi apģērbu un apavus tirgojoši sīkveikali. Ej nu tagad skraidi pa visu pilsētu un meklē vietu, kur var nopirkt apakšveļu un kādu pāri zābaku, kas ir sezonas prece. man paveicās, ka viena paziņa revidēja savas lietuas un es tiku pie diviem apavu pāriem. Un tomēr mani kaitina tas, ka veikalos ir iespējams iegādāties zeķes dažādām sezonām, bet intīno apakšveļu ne. It kā tā nenovalkātos. Un pirkt šos priekšmetus humpalās ir visai riskanti un ne pārāk patīkami. Man, piemēram, ne pārāk patīk pirkt kaut par zenu cenu, veļu, ko pirms manis valkājis kāda cits. Tāpat ar apaviem. Ej nu zini, kadas slimības bijusas cilvēkam, kas pardod šīs lietas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru