trešdiena, 2021. gada 24. februāris

Raibāk vairs nevar būt

  1.  Reizēm pārskatu vecos rakstus un laboju drukas kļūdas, cik nu varu tās saskatīt. Grūti jau nākas, bet ko lai dara. Ilgus gadus esmu baidījusies pat sev atzīties, ka vajadzīgas lasāmbrilles, lai labāk redzētu, ko rakstu. Biežāk ir nācies stīvēties ar lasītājiem, ka neesmu dzērusi rakstot savas pārdomas par dažādām tēmām. Grūti savākties un aiziet pie okulista, pie viena zinot, ka vienai acij jaunībā iegūtās traumas dēļ ir jāpiedzen stikliņš un arī jāpierod lietot brilles, kad visu mūžu ir iztikts bez tām. Zinu ka vajag, bet bailes ko uzsākt. Dilemma.
  2. Ludzā tagad atkusnis. Cik esmu dzirdējusi, atkusnis ir visā Latvijā. Ir grūti apzināties, ka šogad dabā nav pērnā  gada brīnuma - sniegpulkstenīši februāra vidū un atvērties gatavi pumpuri koku un krūmu zaros.
  3. Gribas atpakaļ uz Rīgu, bet zinu, ka tad puika vairāk un biežāk pazudīs no mājām. Draugi, sievietes u.tml. Zinu jau, ka puika jau ir tajā vecumā, kad pašām varētu būt bērni un man nav jāturas pie viņa bikšu staras kā tādam bezpalīdzīgam sīcim. Viņa attiecībās ar sievietēm nejaucos, labāk pasēžu savā istabā pie televizora vai, viņu kašķu gadījumā, izskrienu no mājas kaut kvartalam apiet riņķī. Kad ir puikas sieviete mājās un viss velk uz nopietnām attiecībām, pat mājas solim bez īpaša uzaicinājuma klāt neķeros - doma tāda, ka saimniece ir jaunuve, esmu gatava piepalīdzēt, ne vairāk. Varbūt nostāja ir kļūdaina, bet tāda nu tā ir. Būšu pateicīga, ja kāds ko ieteiks savādāk, pateiks kur kļūdos.
  4. Vakar skatījos jauno Krievijas TV kanālu TV 3 internatioal. Šajā kanālā nav politikas, bet ir daudz stāstu ar mistikas piešprici, Ja atliek malā mistiu, var izlobīt daudzas praktiskas lietas. No vakar redzētā - raidījums par Bulgakova Meistars un Margarita. Grūti spriest, bet raidījuma veidotāju versija - romāns un tā autors darbā ielicis ļoti dziļu mistisku jēgu. Līdz pat šim brīdim nav īsti izskaidrots, kāpēc daudzi no filmā iesaistītajiem aktieriem (ja pareizi atceros, tad 17) devušies gulēt kapu kalniņā mūžā miegā ar aptuveni vienādu diagnozi? Un aktieru sastāva skatuves uzvedumos arī stipri mainījās šī paša iemesla dēļ? Aktieriem, kurus uz kapu kalniņu neaizved kaulainā, dzīvē gadās ķibeles, kas agrāk nav bijušas. Kā to izskaidrot - nezinu. Un arī raidījuma veidotāji uzdod vairāk jautājumu, nekā paši spēj atbildēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru