sestdiena, 2022. gada 15. oktobris

Esmu "drusku" nikna

Jau atkal nebūšu ērta, bet tā nu sanāk un savādāk laikam nevajag.

Vispirms jau zemāk teiktais būs vēršanās pie tagadējās 30-gadnieku paaudzes, kuras vecāki pēdējās Atmodas laikā nedomāja līdzi notikumiem un iztika tikai ar urrā patriotismu, urrā brēcieniem.

Vispirms šis videoklips, kurā paustā doma ir ļoti līdzīga manējai:

Tagad par pārējo.

Pirms ko mēģināt pārmest kaut tam pašam Kariņam, vērtējiet kunga darbus, nevis piedzimšanas valsti. Un atceraties par gandrīz vai himnu kļuvušās Akurateres izpildījuma dziesmas vārdus "Palīdzi, dievs, palīdzi latviešu tautai, saved to mājās pie Daugavas krastiem!". Tas, ka latvieši no ārzemju diasporām sabrauc uz tautas etnisko dzimteni sasaucas ar šiem dziesmas vārdiem.

Beidziet burkškēt, ka tā pati ASV dzīvojošā diaspora ir kaut kas pē un garām. Turienes diaspora ļoti palīdzēja Latvijas neatkarības atgūšanas procesam 90-gadu sākumā. Dzirdēju, ka ASV dzīvojošo latviešu pārstāvji bija vizītē pie ASV varasvīriem, lai tie atbalstītu Latvijas neatkarības atgūšanu, Baltijas ceļš varēja notikt, jo ASV dzīvojošā latviešu diaspora diezgan nopietni ar naudiņām palīdzēja Baltijas ceļa organizēšanas procesam.  Jebkurās pie mums notiekošajās vēlēšanās ne maza nozīme ir ārzemju diasporas vēlēšanu aktivitātēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru