svētdiena, 2022. gada 16. oktobris

Vēl daži kaut kas, ko varētu nosaukt par Domu izvirdumiem

Kā vienmēr, neērta un citāda veida skatījumu uz lietām, vietām, notikumiem.

Vispirms neliela ievada vietā. Paldies visiem, kuri seko manām aktivitātēm šeit. Tiesa, pēdējā mēneša laikā lasījumu skaits dienā samazinājies. Nezinu, vai tas ir tāpēc, ka mazāk rakstu, vai arī tāpēc, ka mana vāvuļošana pamazām apnikusi. Nu, jūs paši labāk zināt iemeslus. 

Tagad pie pārējā.

Jau iepriekšējos dažādos rakstos esmu daudz par kaut ko izteikusies un ņurdējusi. Pretējas domas attiecībā uz ņurdieniem kaut kā diemžēl neesmu sastapusi. Bet tas nu tā.

Par krievu partijām (ar nosacījumu, ka tajās darbojas tiešām etniski krievi) runājot. Labi, viņu paustais var patikt, var nepatikt. Gaumes un pārliecības jautājums. Bet tajā pat laikā nevar noliegt to, ka viņi bakstās par savas tautas esības problēmām šajā rajonā. Un kaut kā to visu mēģina sabalansēt ar esošo mūsu valsts realitāti. Pie viena nevar neatzīmēt pozitīvi to, ka Ušakovs pietiekami jaunos gados darbojās tik ļoti, ka tika par Latvijas mērogiem ļoti lielas pilsētas mēru. Kā viņš tika galā ar amata pienākumiem - jau cits jautājums.

Mani drīzāk kaitina tie, kuri neesot etniskiem krieviem (vēl padomjlaikos šurp atbraukušie baltkrievi, ukraiņi, moldāvi un citu PSRS mazākumtautību pārstāvji) pamet novārtā sava šeit dzīvojošā etnosa vajadzības un pieslienas krieviem. Galu galā - Latvija tomēr ir samērā daudznacionāla, katram Latvijā dzīvojošam etnosam ir kaut kādas vajadzības, kuras jāsabalansē ar šobrīdējo realitāti. Un, ja tā padomā - krievi tomēr nav mazie bērni, paši tiks galā. Kaut vai kā piemēru minot to, ka Krievijas teritorija, kuru var uzskatīt par krievu tautu veidojošo cilšu etnisko dzimteni, atrodas gandrīz vai Krievijas Eiropas daļas centrā, salīdzinoši nelielā teritorijā. Un tomēr viņi ir iemanījušies zem sevis pabāzt nu ļoti lielu cittautu teritoriju un tādā apmērā, ka pēc spēkā esošiem datiem ir lielākā valsts pasaulē.

Pa manam, tie, kuri nebūdami krievi pametot novārtā sava etnosa vajadzības, nav neko vērti. Tik klajai izmantošanai bez jebkādiem pīrādziņiem. Un pār bortu pēc izmantošanas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru