svētdiena, 2023. gada 19. novembris

18.novembris, drusku pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā, Uzvaras parkā un Arkādijas parkā

Doma bija satikties un aizkulties uz Arkādijas parku, tur, kā tika izziņots, kaut kāds paliels pasākums tiekot plānots. Ar visu uguņu apgaismošanu. Sanāca, kā sanāca, jo pa ceļam tomēr vēl ieklimtām Brīvības pieminekļa apkaimē, uzrāpāmies Bastejkalnā. Pēc jau konservkārbā (ups, ļoti "tukšā" tramvajā) pārbraucām Daugavu un, iemetot līkumu Uzvaras parkā, aizdevāmies uz Arkādijas parku.

Cik nu gandrīz tumsa atļāva redzēt, Uzvaras parks tik ieguvis no tā monstra nojaukšanas pirms kāda gada. Tā vieta dizaineriski sakopta, interesanti celiņu pagriezieni, pat skeiteriem stūris atvēlēts. Katrā gadījumā jāaizkuļas turp dienasgaismā, lai kārtīgāk izstaigātu un redzētu parka jauno veidolu.

Arkādijas parks arī pieklauvēja domai, par turp aizdošanos dienas laikā un kārtīgāku izstaigu. Pamanīju pie viena, ka parka kalna virsotnē nav reiz bijuši estrāde. Bet var jau būt, ka pa tumsu nepamanīju. Par pašu svētku pasākumu parkā runājot - bija mīlīgi, ugunskuru vietās tā uguns barojās no īstas malkas. Īstai malkai sava netveramā omulības smarža. Ugunspunktiņi parkā - sirsnīgi un ar domu ieformēti u.tml. Tomēr es laikam, un tā daudzskaitīlgā publika arīdzan, no izreklamētā pasākuma gaidīju drusku vairāk par to, kas tapa redzēts. Nu, gribēt nav kaitīgi.

Bildes likšanai sagrupēju divās daļās. Vienā Brīvības pieminekļa telpa un Bastejkalns, otrā Uzvaras parks un Arkādijas parks.

Brīvības piemineklis un Bastejkalns

Arkādijas parks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru