svētdiena, 2023. gada 26. novembris

Seriāls: Sardze (Стража/The Watch)

Ieteica Toms.

Žanrs: Fantāzija, Drāma, Bojeviks

Autorvalsts: Lielbritānija

Pēc Terija Paratčeta darbu motīviem. 2020.gads; viena sezona, 8 sērijas, katra nedaudz vairāk par 40 minūtēm.

Darbība norisinās Plakanās pasaules Ank-Morporkā. Pratčeta pilsētā, kuru zinu pēc Going Postal un filmas par Tūristu (par to vēl tikai rakstīšu). Tikai laiki laikam vairs nav tādi, kā iepriekšējās filmās. Vismaz pēc tērpiem tā liekas. (Laikam jau nu vajadzētu beidzot sameklēt arī Paratčeta grāmatas, lai beidzot izlasītu Plakanās pasaules sēriju). Pagaidām storijs patīk.

Un pie viena tāds "Ha?! Un kāpēc arī nē?". Vienu no seriāla sieviešu lomām spēlē vīrietis, bet vienu vīrieša lomu - sieviete. Pie kam organiski iekļaujas kopainā, neizlec.

Katrā gadījumā ir interesants variants definējumam "pēc motīviem". Darbība risinās grūti pateikt, kādos laikos, tik ne tajos laikos, kad dāmas krinolīnos. Toties pietiek vilkaču, pāraugušu rūķu, cilvēku un vispār visādu citādu radību.

Iespaids tāds, ka seriāla veidotāji "sabēruši burciņā" Pratčeta darbus, kuros vēstīts par varoņu darbībām Ank-Morporkā, "sakratījuši" un radījuši savu notikumu tajā pilsētā kā vidējo aritmētisko "sabērtajiem" darbiem. Bet kopaina drastiska, īsteni Pratčetta garā. Un tipāži kolorīti. Ne ūber skaistuļi, bet tādi, kuri dzirksteļo. Bija prieks tādus redzēt, aizrautīgs seriāls.

Beigas bija tādas, kas izskatījās pēc daudzpunkta. Nē, sezonas stāsts beidzās. Kā jau paredzams, ar happy end zināmā mērā. Tomēr pavisam beigas - pēdējās sērijas pēdējie kadri, manuprāt, bija pieteikums tam, ka jāgaida nākamo sezonu ar nākamo sezonas stāstu.

Kad apjautajos par viedokli, Toms teica, ka 

https://hdrezka.ag/series/fantasy/36260-strazha-2021.html#t:111-s:1-e:6

esot tikai pirmā seriāla sezona. Kaut kur neta ārēs esot sastopama arī otrā seriāla sezona.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru