trešdiena, 2018. gada 24. janvāris

Lekcija par velnu

Vakar kopā ar Ilmāru Biti devāmies uz lekciju par velnu aluskrogā Labietis Briāna ielā 9.
Rīkotāju lūgums bija - ierasties kārtīgi laicīgi, lai var tikt pie sēdvietām. Mums objektīvu iemeslu dēļ nesanāca ierasties pusstundu pirms pasākuma. Krodziņš jau bija pilns un daudzi stāvēja kājās. Pa vienīgo šauro ejas placi bija grūti pārvietoties, jo cilvēki staigāja turp atpakaļ savus alus kausus pērkot. Jāpiezīmē, ka krodziņā neierastas alus šķirnes, kuras laikam tiek darītas turpat uz vietas, kādā ceham piemērotākā telpā un darītas nelielos daudzumos. Jo veikalos tās nemana. Alus ir viegls, velk uz bezalkoholisko, jo nekādus grādus vismaz no viena kausa nejūt.
Tagad par pašu lekciju.
Lektoru vajadzībām bāra letes priekšā bija novilkts palags (īsti nezinu, kā to ierīci sauc, bet balta viņa ir un projektoram vajadzīgās funkcijas nodrošina).
Pati lekcija bija sadalīta divās daļās. Ar pīppauzi pa vidu. Pēc sekoja diskusijas, uz kurām mēs ar Ilmāru nepalikām. Pulkstenis bija jau pavēls un bija jānoķer transports uz mājām. Man sanāca gandrīz vai ar pēdējo, nezinu, cik ilgi Ilmārs gaidīja savējo pieturā.
Lekcija pati bija interesanta kaut vai ar to, ka puiši centās un visai atraktīvi stāstīja savu stāstāmo, ilustrējot to ar attēliem. Tomēr - attēli bija interesanti, bet maz sasaucās ar stāstāmo, reizēm uz ekrāna parādījās attēls, kurš tematiski raksturoja jau istāstītu tēmu. Tomēr no lekcijas gaidīju ko vairāk par atraktivitāti pasniegšanā un krāsainiem attēliem. Par spīti tam, ka klausītāji sēdēja pie alus kausiem. Lekcija bija faktu apkopojumus un īsti nevilka uz saturīgu lekciju. Laikam kroga atmosfērai šāds stiliņš ir pieņemams, bet esmu pieradusi pie cita veida lekcijām. Varbūt tāpēc man bija pagrūti pieņemt šāda satura lekciju. Vaina laikam ir manī, bet kopumā nejutos slikti lekcijas laikā un puišu atraktivitāte patika.
Gan jau, ka Ilmārs uzrakstīs savu viedokli par šo lekciju, ko ievietot LFFB mājaslapā. Ja tā būs, ievietošu še linku uz Ilmāra skatījumu un šo pasākumu.
Bildes no pasākuma man solīja pārsūtīt. Ceru, ka netaps aizmirsts, vai arī nesaņemšu informāciju par fotoaparāta bojājumiem. Katrā gadījumā, kā bildes parādīsies, tā ievietošu tās šeit.

2 komentāri:

  1. jā, es arī alkoholu nejūtu vairs. 7% bezalkoholiskais bocmanis

    AtbildētDzēst
  2. Izsjatās, ka tev mājās nav ar ko kasīties.

    AtbildētDzēst