sestdiena, 2017. gada 12. augusts

Vakarbuļļi

Vakarbuļļi ir tālākais Rīgas punkts Jūrmalas virzienā. Lielupe ir praktiskā un reālā robeža starp šīm pilsētām. Vakarbuļļi ir pussala, kuru no vienas puses apskalo Buļļpīte, kura ietek Lielupē, kura pēc kāda gabliņa ietek jūrā. Kā tas dabā izskatās, var apskatīties Rīgas kartē. Lai līdz Vakarbuļļirm nokļūtu, ir jāizbrauc cauri visai Bolderājai.
Man Vakarbuļļi patīk. Tur ir miers un klusums un dabas krāšņums. Pie jūras ir labiekārtota peldvieta, uz kuru braudz ļoti daudz atpūsties gribētāju. Šodien dzirdēju, ka viena ģimene uz turieni triekusies no Ķengaraga.
Satiksme ar Vakarbuļļiem gan ir ļoti kritiska un slikta. Darba dienās uz turieni dodas 36.autobuss, kura maršruts sākas Imantā, līdz kurai nu arī ir jātiek ar visu iespējamo transportu, kas dodas Imantas virzienā un braukšanai izmanto Kurzemes prospektu. Pie kam šis 36.autobuss ir visai parets radījums. Apmēram divi autobusi stundā caurmērā. 
Vasaras mēnešos, sākot no maija, satiksme nedaudz uzlabojas. 3.autobuss, kurš kursē no Pļavniekiem uz Daugavgrīvu, sestdienās, svētdienas un citās brīvdienās aizkursē līdz Vakarbuļļiem un ir samērā biežs. 3 - 4 autobusi stundā.
Ja ir vēlme baudīt divu upju, jūras un dabas skaistumu, ir vērts uz turieni aizbraukt. Vietējie var pastāstīt labākās pastaigu vietas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru